Belgisch landskampioen Standard heeft in de voorbereiding op de voorronde van de UEFA Women’s Champions League op zaterdag 5 augustus 2017 een oefenduel in Duitsland tegen 1.FC Köln, het komende seizoen opnieuw aanwezig in de Bundesliga, nipt verloren.

In het Franz-Kremer-Stadion in Keulen ging het met 2-1 onderuit. De thuisploeg kwam even over het kwartier op voorsprong via Mieke Messmer maar Lola Wajnblum lukte vier minuten later al de gelijkmaker. Met een doelpunt van Theresa Gosch nog voor de rust won de terug naar het hoogste Duitse niveau gepromoveerde 1.FC Köln!

Standard speelde in volgende opstelling in Keulen:

Lisa Lichtfus; Elien Nelissen, Maurane Marinucci, Karlijn Knapen (46′ Valentine Hannecart), Ellen Charlier (58′ Magali Dinon); Yuna Appermont (69′ Jasmine Verbruggen), Charlotte Cranshoff (71′ Caroliena Wolters), Justine Blave (63′ Gwyneth vanaenrode); Lola Wajnblum, Noémie Gelders ( 74′ Lisa Verhoeven), Lisa Petry (46′ Romane Woltèche).

Doelpunten: 16′ Meike Messmer 1-0, 20′ Lola Wajnblum 1-1, 37′ Theresa Gosch 2-1.

De volgende oefenwedstrijd van Standard is op woensdag 9 augustus 2017 om 19 uur op bezoek bij Wallonia Club Sibret!