Share

Op zondag 6 augustus 2017, op de dag van de finale van het EK Vrouwenvoetbal in het Nederlandse Enschede, werd de 8ste editie van de Luc Nilis Cup gespeeld op Halveweg Zonhoven.

KRC Genk Ladies voor de aftrap van het duel tegen eersteklasser FWS Woluwe! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

KRC Genk Ladies won het duel voor de trofee tegen eersteklasser Fémina White Star Woluwe, dat voor het eerst onder leiding stond van Tamara Cassimon, ex-assistent-bondscoach van de Belgian Red Flames! Bij de rust stond het nog 0-0. In de tweede helft liep de score op tot 5-0 dankzij een hattrick van Gwen Duijsters (1-0, 2-0, 3-0) en kopbaldoelpunten van Sigrid Bertels (4-0) en Lore Vanschoenwinkel (5-0).

Eersteklasser FWS Woluwe, dat toekomend seizoen onder leiding staat van Tamara Cassimon! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Nadien volgde een wedstrijd tussen de beloftenteams van KRC Genk Ladies en OH Leuven, die allebei uitkomen in de 2de klasse van het Belgische vrouwenvoetbal. Dat duel werd gewonnen door het beloftenteam van OH Leuven met 2-0, een score die al bij de rust op het scorebord stond na doelpunten van de nieuwkomers Caitlin Wijnants en Tess Wils!

Om af te sluiten was er VC Moldavo tegen OH Leuven. Het team uit de Super League won met 1-5. OH Leuven liep uit tot 0-5 na goals van Britt Remysen, Lore Asselberghs, Petra Baldewijns, Jana Janssens en nieuwe aanwinst Ulrike De Frère (ex-RSC Anderlecht). VC Moldavo redde op het einde nog de eer!

Nog melden dat gastteam Halveweg Zonhoven, dat degradeerde naar eerste provinciale Limburg, op zaterdag 5 augustus 2017 haar eerste oefenduel van het seizoen won op bezoek bij de nieuwe tweedeklasser Esperanza Pelt met 1-2!

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond de 8ste editie van de Luc Nilis Cup:
Fotopagina Paul Dijkmans

Share