Share

Na het veroveren van de Europese titel in Enschede tegen Denemarken was Nederlands bondscoach Sarina Wiegman uiteraard tevreden en trots op haar team maar ze kwam op de persconferentie voor de internationale media ook nog met een opvallend statement in verband met de toekomst rond het jeugdvoetbal voor meisjes!

“De groei van het vrouwenvoetbal is fantastisch, maar we moeten het ook snel hebben over hoe we het verder organiseren, door te voldoen aan de behoefte van het kind, te zorgen voor een goede situatie voor jongens en meisjes. Dat is een taak voor de KNVB, voor de clubs. Het ledenaantal zal nog sneller groeien. Gemengd voetbal bij de jonge jeugd, daarvan ben ik voorstander. Het gevaar is dat alle meisjes door de snelle groei bij elkaar gaan, maar dat is niet de juiste stap. Formeer topprogramma’s voor jongens en meisjes!”

Ook hoopte ze dat er een financiële impuls komt voor de eredivisie in Nederland, de competitie die begin september 2017 met 9 clubs van start zal gaan, en ze daagde vrouwen uit om iets te gaan doen in het vrouwenvoetbal (in kaderfuncties, als bestuurslid, als trainer, …).

Voor nog meer over de finale van het EK 2017 in Nederland:

Vrouwenteam.be

PS: Zo lang mogelijk als meisje gemengd voetbal spelen is iets wat ook alle internationale toppers in het vrouwenvoetbal aanbevelen!

Share