Share

In Sport Voetbal Magazine van woensdag 9 augustus 2017 is er niet alleen aandacht voor de nieuwe Europese competities die van start gaan maar ook voor het EK Vrouwenvoetbal en in het bijzonder voor fotograaf David Catry!

Op pagina 184 kan U het artikel ‘Oranje haalt hiërarchie overhoop’ van Alain Eliasy lezen over het onverwachte succes van de Oranje Leeuwinnen. Op pagina 185 is er de rubriek ‘Achter de lens’ met dit keer aandacht voor David Catry, die net als in 2013 aanwezig was op het EK om de mooiste plaatjes voor de lezers vast te leggen. Zoals U kan lezen is hij een van de weinigen die het vrouwenvoetbal al een hele tijd volgen. Hij was al aanwezig op de eerste EK-kwalificatiewedstrijd van de toen nog Rode Duivelinnen onder leiding van Ives Serneels. Dat was in Reykjavik in september 2011 toen er een puntendeling zonder doelpunten (0-0) uit de bus kwam tegen Ijsland. Voordien was hij ook al present in de Belgische competitie en bij de eerste finale onder de nieuwe benaming UEFA Women’s Champions League (in het Spaanse Getafe in 2010). In 2011 nam hij foto’s op het WK in Duitsland waaronder de finale in Frankfurt tussen Japan en de Verenigde Staten. En uiteraard maakte hij nog tal van andere reportages in het vrouwenvoetbal.

U kan al zijn fotowerk in het vrouwenvoetbal bekijken via:
Sportpix.be

Melden we ook nog dat er in Sport Voetbal Magazine met Romelu Lukaku (nieuw bij Manchester United) op de voorpagina aandacht is voor Neymar (PSG) en voor het WK Atletiek in Londen waar Nafi Thiam in de zevenkamp op de dag van de EK-finale vrouwenvoetbal in Enschede de eerste Belgische gouden medaille in het WK atletiek veroverde.

Deze Sport Voetbal Magazine is verkrijgbaar in de dagbladhandel voor 6 euro 20.

Voor interviews rond het Belgische en internationale vrouwenvoetbal:
Vrouwenteam TV

Share