Share

Belgisch landskampioen Standard zit stilaan in de laatste rechte lijn van de voorronde van de UEFA Women’s Champions League. Op maandag 21 augustus 2017 vertrekken ze naar Estland maar vooraf speelden ze nog een oefenwedstrijd in Virton, de meest zuidelijk gelegen stad in België.

Het stade Yvan Georges van Royal Excelsior Virton was het decor van het oefenduel tussen Standard en Stade de Reims! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Standard nam het in het Stade Yvan Georges op tegen de ambitieuze Franse tweedeklasser Stade de Reims, die pas aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen is en in België haar eerste vriendschappelijke wedstrijd speelde. Standard haalde het met 2-1 dankzij doelpunten van Lisa Petry (1-0, 24ste minuut), een kopbal van de ingevallen Gwyneth Vanaenrode (2-0, 82ste minuut) en een late tegentreffer van Agathe Dumont (2-1, 87ste minuut).

Stade de Reims voor het oefenduel tegen Standard in Virton! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Standard speelde met:
Lisa Lichtfus, Maurane Marinucci (85′ Magali Dinon), Elien Nelissen, Ellen Charlier; Lisa Verhoeven (67′ Gwyneth Vanaenrode), Karlijn Knapen (72′ Valentine Hannecart), Yuna Appermont, Charlotte Cranshoff, Lisa Petry (39′ Romane Woltèche); Lola Wajnblum, Noémie Gelders.

Standard voor de aftrap in Virton waar het tegen Stade de Reims speelde! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Standard speelt nu nog één oefenduel voor de afreis naar Estland waar de voorronde van de UWCL op het programma staat. Dat oefenduel gaat door op dinsdag 15 augustus 2017 om 16 uur in Nederland tegen Achilles ’29.

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans via:
Fotopagina Paul Dijkmans

Voor reacties na de wedstrijd:
Vrouwenteam TV

Share