Het Tsjechische Slavia Praag en het Zweedse Rosengard waarvoor Marta een hattrick scoorde hebben zich op donderdag 19 november 2015 als zevende en achtste team geplaatst voor de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League.

Bij een temperatuur van -14 graden hield Slavia Praag in het Russische Perm de bordjes op 0-0 nadat ze de heenwedstrijd in Praag met 2-1 hadden gewonnen. Slavia Praag staat zo voor het eerst in de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League. Ook Rosengard zit bij de laatste acht nadat het nu ook de terugwedstrijd won tegen Bardolina Verona. Nadat het 1-3 in Verona werd haalde Rosengard het thuis met 5-1.

Verona bleef ondanks de thuisnederlaag in de kans op kwalificatie geloven en het kwam al na 20 minuten op voorsprong via captain Melania Gabbiadini (0-1). In het derde kwartier maakte Rosengard echter gelijk via Josee Belanger (1-1, 38ste minuut). Na de rust was het Marta die de lakens uitdeelde en maar liefst drie keer scoorde. Zij zorgde voor doelpunten in de 50ste (2-1), 67ste (4-1) en 87ste minuut (5-1). Een hattrick dus, geen zuivere want Silvia Fuselli zorgde in de 65ste minuut met een ongewilde owngoal voor de 3-1.

De loting voor de kwartfinales en halve finales is op vrijdag 27 november 2015. Er zijn 8 teams uit 6 landen en 3 ex-winnaars vertegenwoordigd namelijk titelverdediger 1.FFC Frankfurt (met Jackie Groenen en Kathrin-Julia Hendrich), VfL Wolfsburg (met Tessa Wullaert), Lyon, PSG, FC Barcelona, Brescia, Slavia Praag en Rosengard. De finale is op donderdag 26 mei 2016 in het Italiaanse Reggio Emilia.