Share

Op zaterdag 22 juli 2017 tijdens het EK Vrouwenvoetbal in Nederland kwam Everton met de teruggekeerde Wayne Rooney nog op bezoek voor een galawedstrijd in de Luminus Arena van KRC Genk. 23 dagen later maakte KRC Genk Ladies haar opwachting in het stadion van de mannen voor de fotoshoot en voorstelling voor het nieuwe seizoen!

Luister naar de coach Luk Verstraeten over het nieuwe seizoen:

KRC Genk Ladies begint voor de 3de keer aan de Belgische Super League en nadat het eerste jaar nog onder de vlag van Ladies Genk werd gespeeld wordt nu voor de 2de keer op rij als lid van de KRC Genk-familie en opnieuw onder leiding van trainer Luk Verstraeten deelgenomen aan de belangrijkste Belgische vrouwenvoetbalcompetitie.

Luister naar Belgian Red Flame en nieuwkomer Davinia Vanmechelen:

De club heeft als missie getalenteerde Belgische (Limburgse) jonge speelsters met de beste mensen en middelen kwaliteitsvol te omringen om hen hierdoor maximale kansen te geven om zich als voetbalster in al hun aspecten te ontwikkelen met als doel door te stoten als meerwaarde naar het A-elftal.

De visie van KRC Genk Ladies is veelzijdig. Het wil een modeljeugdwerking uitbouwen voor het vrouwenvoetbal, het selecteert jeugdspeelsters op basis van hun voetballend vermogen met de nadruk op techniek en spelinzicht, het werft trainers aan met een gedegen opleiding waardoor er aangepaste omkadering ontstaat, het werkt samen met de topsportscholen van Genk en Leuven zodat voetbal en studie een sccesvolle combinatie kan zijn, het hecht belang aan algemeen menselijke waarden en het zoekt naar een juist evenwicht tussen een gedoseerde druk vanuit de jeugd naar boven toe en voldoende geduld en bescheidenheid anderzijds.

De intentie is om met KRC Genk als katalysator de Limburgse pyramide zowel naar boven op te rekken als breder naar beneden te wortelen! Het gehele Limburgse vrouwenvoetbal moet er met andere woorden wel bij varen en beter door worden!

Even uitblazen na wat loopoefeningen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

KRC Genk Ladies begint aan het seizoen 2017-18 in het Belgische vrouwenvoetbal met 3 ploegen. Het eerste team komt uit op het hoogste niveau in de Super League waar de Belgische landstitel en een ticket voor de UEFA Women’s Champions League op het spel staat. Het beloftenteam speelt net als vorig seizoen in de 2de klasse terwijl het derde team van start gaat in 2de provinciale Limburg. De jeugdteams (2 ploegen U15, 1 ploeg U13 en 1 ploeg U12) spelen in de Gewestelijke reeksen tegen jongensploegen!

Het team van KRC Genk Ladies dat straks van start gaat in de 2de provinciale Limburg! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

***De inkomende transfers waren:
Henriette Awete (RSC Anderlecht), Sigrid Bertels (Tongeren), Anne Ceulemans (Hamont), Rani Coenen (OH Leuven), Yentl De Coster (OHL), Tessa Dessart (Tongeren), Jytte Dubois (STandard), Lynn Nies (Halveweg Zonhoven), Lore Op de Beeck (Alken), Bo Paulussen (Tongeren), Dianne Reemers (PSV Eindhoven), Martha Schreurs (E. Louwel), Sofie Tans (Biesen), Hanne Thomas (OH Leuven), Celine Vandergeten (Tongeren), Davinia Vanmechelen (Standard), Chelsey Van Roosbroeck (DVC Eva’s Tienen) en Sharon Zagar (Fortuna Sittard).

Luister naar nieuwkomer Henriette Awete:

***De uitgaande transfers zijn:
Chloë Bellavia (BS Sport), Sara Di Matteo (Tongeren), Jessica Pironet (KSK Heist), Kaatje Vanderheiden (Tongeren), Phaedra Vandersmissen (Halveweg Zonhoven) en Sofie Van Houtven (Excelsior Barendrecht).

***U kan KRC Genk Ladies nog aan het werk zien in de voorbereiding op volgende dagen:
18/09/2017: PSV Eindhoven – KRC Genk Ladies (om 19 uur op de Herdgang, het oefencomplex van PSV);
26/08/2017: KRC Genk Ladies – PEC Zwolle (om 16 uur in het SportinGenk Park).

Luister naar Nadine Hanssen, die vorig seizoen in de winterstop naar KRC Genk Ladies kwam:

De competitie begint op vrijdag 1 september 2017 met een uitwedstrijd op bezoek bij RSC Anderlecht met aftrap om 20 uur in Tubeke! De eerste thuiswedstrijd is op vrijdag 8 september 2017 tegen OH Leuven met aftrap om 20 uur!

***Het beloftenteam speelt voor de Beker van België:
19/09/2017: Dames VK Egem – KRC Genk Ladies B (om 16 uur);

Het beloftenteam start aan de competitie op zaterdag 26 augustus 2017 ook met een uitwedstrijd op bezoek bij de beloften van Tongeren met aftrap om 13 uur! De eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 2 september 2017 om 15 uur tegen KV Mechelen!

Het beloftenteam van KRC Genk Ladies dat zal uitkomen in de 2de klasse B van het Belgische vrouwenvoetbal! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Voor meer over de eerste speeldagen in de Super League:
Vrouwenteam.be

Voor meer over de openingsdag in de 2de klasse:
Vrouwenteam.be

Voor nog meer over KRC Genk Ladies:
Website KRC Genk Ladies

Share