Share

Na KV Oostende en KAA Gent is ook Club Brugge er op donderdag 17 augustus 2017 niet in geslaagd om als eerste Belgische club dit seizoen Europees te winnen. De vrouwelijke Rouches hebben nu die mogelijkheid op dinsdag 22 augustus 2017 als ze in Estland de voorronde van de UEFA Women’s Champions League spelen.

Club Brugge was in de thuiswedstrijd van de play-offs voor de UEFA Europa League tegen AEK Athene de 21ste club die de kaap van 300 Europabekerwedstrijden rondde maar dit feestduel op papier eindigde zonder een overwinning en zonder doelpunten! Het blauw-zwart van Ivan Leko begon slecht aan de wedstrijd en zag Ethan Horvath eerst een trap van AEK-captain Petros Mantalos tegen de paal deviëren en vervolgens met een geweldige reflex redding brengen toen Timmy Simons, aan zijn 80ste Europese wedstrijd voor Club bezig, een voorzet van diezelfde Petros Mantalos bijna in eigen doel werkte.

Club Brugge herpakte zich en in het laatste half uur kwam het zelfs tegenover een numerieke minderheid te staan na de rode kaart voor Marko Livaja (60ste minuut na 2x geel). Scoren lukte echter niet voor Hans Vanaken en co. in het met 27.115 toeschouwers gevulde Jan Breydelstadion waar het dus 0-0 bleef. De terugwedstrijd is op donderdag 24 augustus 2017 in het Olympisch Stadion van Athene!

Opmerkelijk is dat er dit seizoen in 7 wedstrijden nog geen enkele Belgische club een Europees duel wisten te winnen (*). De eer is nu aan de vrouwelijke Rouches om dat te doen op dinsdag 22 augustus 2017 in het Rannaastadioni van Pärnu tegen Pärnu, de kampioen van Estland!

Lees meer daarover via:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews rond het Belgische en internationale vrouwenvoetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Ook nog melden dat vrouwelijk blauw-zwart op zaterdag 19 augustus 2017 haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen speelt. Op de 2de speeldag in de Beker van België ontvangt het om 16 uur in Aalter eersteprovincialer KFC Rapide Wezemaal!

(*) Dit zijn de 7 Europese duels met Belgische clubs zonder overwinning:

3de voorronde UEFA Champions League;
Club Brugge – Basaksehir 3-3;
Basaksehir – Club Brugge 2-0;

3de voorronde UEFA Europa League:
Marseille – KV Oostende 4-2;
KAA Gent – Altach 1-1;
Altach – KAA Gent 3-1;
KV Oostende – Marseille 0-0;

Play-off UEFA Europa League:
Club Brugge – AEK Athene 0-0.

Share