Share

Esther Staubli, die op zondag 6 augustus 2017 in Enschede de finale van het EK 2017 tussen Nederland en Denemarken floot, behoort tot de eerste vrouwelijke scheidsrechters die van vrijdag 6 tot zaterdag 28 oktober 2017 op een WK U17 bij de jongens zullen mogen aantreden. Dat heeft de FIFA beslist.

Terwijl de FIFA-wereldbekers bij de vrouwen in 1991 en 1995 nog allemaal gefloten werden door mannen heeft het omgekeerde zich in het verleden nog niet voorgedaan. Maar daar komt nu verandering in. De scheidsrechterscommissie van de FIFA heeft 21 scheidsrechterstrio’s uit 6 confederaties aangewezen voor het toekomende WK U17 in Indië en daarbij hebben ze onder de noemer ‘SUPPORT REFEREES’ 7 vrouwelijke scheidsrechters toegevoegd. Dat is een primeur bij de FIFA.

“Wij denken dat het juiste moment gekomen is om vrouwen te integreren bij de mannelijke competities van de FIFA. Ze hebben vorig jaar al samengewerkt met mannelijke scheidsrechters en we willen ze nu ook samen aan het werk zien in competitie”, zo liet Massimo Busacca, hoofd van de scheidsrechtersafdeling van de FIFA, weten!

Dit zijn de 7 vrouwelijke scheidsrechters die straks op het WK U17 in India zullen mogen aantreden:

Ri Hyang Ok (Noord-Korea), 39 jaar;
Gladys Lengwe (Zambia), 39 jaar;
Carol-Anne Chenard (Canada), 40 jaar;
Claudia Umpiérrez (Uruguay), 34 jaar;
Anna-Marie Keighley (Nieuw-Zeeland), 35 jaar;
Kateryna Monzul (Oekraïne), 36 jaar;
Esther Staubli (Zwitserland), 37 jaar.

Lees nog meer hierover via:
FIFA.com

Lees ook nog over de eerste vrouwelijke scheidsrechter in de Bundesliga bij de mannen:

Vrouwenteam.be

Share