Share

Diede Lemey, de doelvrouw van RSC Anderlecht en van de Belgian Red Flames, kiest voor een nieuwe uitdaging. Ze gaat in Italië het doel verdedigen bij AGSM Verona!

Diede Lemey, geboren in Tielt op 7 oktober 1996, stond op heel jonge leeftijd al in doel bij Dames VK Egem waar ze gespot werd door RSC Anderlecht. In 2012 al trok ze naar vrouwelijk paars-wit waar ze uitgroeide tot de vaste doelvrouw gekend voor spectaculaire en belangrijke reddingen op de juiste momenten. 2013 was een fantastisch jaar want dan zorgde ze met knappe reddingen er bijna in haar eentje voor dat de Belgian Red Flames U17 ten koste van Duitsland zich plaatsten voor de EK-eindronde met 4 in Zwitserland. In hetzelfde jaar won ze de Beker van België met RSC Anderlecht.

In november 2014 werd ze voor het eerst geselekteerd voor de Belgian Red Flames voor de oefenwedstrijd op bezoek bij Polen. Voor een eerste echt optreden bij het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam moest ze ondanks haar sterke keeperskwaliteiten wachten tot de Cyprus Women’s Cup 2017 toen ze in Larnaca aan de aftrap stond tegen Italië in een wedstrijd die met 4-1 gewonnen werd! Diede Lemey stond ook nog in het doel in de oefenwedstrijden in Eupen tegen Spanje (1-4-verlies) en in Leuven tegen Japan (1-1). Op het EK zelf werd haar rol beperkt tot invallersdoelvrouw!

Luister naar Diede Lemey na een van haar laatste optredens voor RSC Anderlecht dankzij Vrouwenteam TV:

Haar optredens tussen de palen in het verleden zijn bij sommigen niet vergeten en dus kreeg ze in de voorbije maanden aanbiedingen uit het buitenland. De keuze is uiteindelijk gevallen op een club in Italië met name AGSM Verona, een club die al 5 keer Italiaans kampioen werd en ook al 3 keer de Italiaanse beker won. In de voorbije campagne eindigde AGSM Verona op een 3de plaats met 45 punten uit 22 duels, op 18 punten van kampioen Fiorentina en 10 van vice-kampioen Brescia.

De Italiaanse competitie, de Serie A Femminile, krijgt straks een nieuw elan want Juventus komt als nieuwe club ook meedoen op het hoogste niveau. Het wordt dus een interessante competitie om volgen te meer omdat ook de Belgian Red Flames straks op weg naar het WK 2019 in Frankrijk met Italië een te duchten tegenstander hebben!

Voor de website van AGSM Verona ga naar:
AGSM Verona

Voor meer over Juventus:

Vrouwenteam.be

Share