Share

Op de openingsdag van het seizoen 2017-18 werd er in eerste klasse maar liefst 30 keer gescoord. De grootste overwinningen waren voor SV Zulte Waregem thuis tegen DVC Eva’s Tienen en voor FWS Woluwe op bezoek bij VC Moldavo. Tongeren versloeg thuis het beloftenteam van KAA Gent Ladies, dat vorig seizoen nog kampioen werd in deze reeks. Daarnaast waren er vermeldenswaardige uitoverwinningen voor nieuwkomer Svelta Melsele en de club die onder de nieuwe naam speelt dit seizoen Famkes Westhoek Diksmuide Merkem! Op de eerste speeldag viel er geen enkel gelijkspel te noteren!

SV Zulte Waregem begon onder leiding van Raymond Loose met een ruime overwinning aan het seizoen 2017-18! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Een vroege owngoal van Ine Michaux (1-0) en een tweede goal van Charlien Ver Eecke op het halfuur (2-0) gaven SV Zulte Waregem een dubbele voorsprong aan de rust tegen DVC Eva’s Tienen. In de tweede helft dikten Anke De Vos (3-0) en Julie Devos op strafschop nog aan tot 4-0 waardoor het team van de nieuwe trainer Raymond Loose een goeie competitiestart nam in het seizoen 2017-18!

Jana Simons was op de openingsdag 2x succesvol voor FWS Woluwe op bezoek bij VC Moldavo! Foto – (c) Sportpix.be/Joke Vuylsteke

Fémina White Star Woluwe begon onder leiding van Tamara Cassimon, de voorbije 6 jaar assistent-bondscoach van de Belgian Red Flames, eveneens sterk op bezoek bij VC Moldavo. Een dubbel van Jana Simons (0-1 en 0-3) met tussenin een goaltje van Lynn Senaeve (0-2) gaven bij de rust al aan wie het duel zou gaan winnen. Audrey Demoustier zette de eindstand op het bord (0-4).

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies, de kampioen van vorig seizoen in eerste klasse, ging meteen onderuit bij een goeie outsider voor de titel. Tongeren DV liep voor de rust uit via Isabelle Ebhodaghe (1-0). Na de rust zorgden Gaelle Vozza voor de 2-0 en Elise Florio voor de 3-0-thuiswinst!

USGTH was blij na de eerste overwinning van het seizoen thuis tegen Massenhoven! Foto – (c) PfPhotography.be

Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage kwam thuis tegen Massenhoven halfweg de eerste helft op achterstand na het eerste doelpunt van Laure De Wolf (0-1) maar op aangeven van Julie Challe bracht Céline Cornez de bordjes nog voor de rust in evenwicht (1-1).
Diezelfde Céline Cornez gaf al vroeg in de tweede helft de assist voor het tweede thuisdoelpunt van Manon Leclercq (2-1) en Julie Challe zette het team van trainer Romuald Gorniak op aangeven van Shauny Herbot 3-1 voor! In het slot zorgde Laure De Wolf met haar tweede goal van de namiddag voor de aansluitingstreffer (3-2) maar de 3 punten bleven wel bij de thuisploeg!

K. Massenhoven VC voor de aftrap van het seizoen 2017-18 op bezoek bij USGTH! Foto – (c) PfPhotography.be

Kontich begon het best tegen het pas gepromoveerde Wuustwezel en dat resulteerde in een reeks van hoekschoppen waaruit Inge Firlefijn de score met het hoofd opende (1-0). Tine Van Roie zorgde op het einde van de eerste helft met een knap schot via de onderkant van de lat en de binnenkant van de paal voor ‘de gelijkmaker’ maar noch de scheidsrechter, noch de assistent-scheidsrechter zagen dat de bal de lijn had overschreden! In de tweede helft liep Kontich dan via Chiara Wielockx (2-0) en Kim De Wambersie op aangeven van Chiara Wielockx verder uit (3-0). Het duel leek in zijn definitieve plooi gevallen. Wuustwezel kwam echter op korte tijd terug in de wedstrijd met een schitterende goal van Lotte Kerkhove (3-1) en een succesvolle kopbal van Gitte Vanwesenbeeck na een hoekschop (3-2). Wuustwezel ging nog op zoek naar de gelijkmaker maar het raakte niet meer voorbij de sterk keepende Silke Baccarne!

Oordeelt U zelf maar of de poging van Tine Van Roie (Wuustwezel) op bezoek bij Kontich al dan niet binnen was. Foto – (c) LSK

Famkes Westhoek Diksmuide Merkem heeft de start onder nieuwe naam niet gemist. Het kwam op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies in de eerste helft op voorsprong via Bieke Deman na een assist van Debbie Decoene (0-1). Cleo Mus verdubbelde na de rust de voorsprong opnieuw op aangeven van Debbie Decoene (0-2). Nina Vindevoghel zorgde vanop de strafschopstip voor de aansluitingstreffer (1-2) maar Justine Deweerdt nam met het derde doelpunt van de bezoekers (1-3) alle twijfel weg!

Famkes Westhoek Diksmuide Merkem bij de voorstelling voor het nieuwe seizoen in Koekelare! Foto – (c) FWDM

Svelta Melsele, dat debuteerde in eerste klasse, stond bij de rust met 2-0 achter op bezoek bij het beloftenteam van Standard na doelpunten van de Belgian Red Flames U17 Valerie Schuilen (1-0) en Léa Cordier (2-0). Na de rust sloeg het team van trainer Karim Didi terug. Eerst scoorde Rebecca Degenaers de aansluitingstreffer op aangeven van Kaily D’Hondt (2-1), vervolgens zorgde Nikita Smet voor de gelijkmaker na opnieuw een assist van Kaily D’Hondt (2-2) en een kwartier voor het einde zette Kaily D’Hondt zelf de kroon op het werk toen ze na een mooie actie van Elke Van Driessche de doelvrouw van de thuisploeg omspeelde en de 2-3-eindstand op het bord trapte!

Op de 2de speeldag op zaterdag 2 september 2017 zijn er 2 wedstrijden tussen teams die op de openingsdag wonnen namelijk FWS Woluwe-Kontich en Famkes Westhoek Diksmuide Merkem – Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 1ste speeldag in eerste klasse:

USGTH – Massenhoven 3-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 22′ Laure De Wolf 0-1, 37′ Céline Cornez 1-1, 48′ Manon Leclercq 2-1, 56′ Julie Challe 3-1, 82′ Laure De Wolf 3-2.

Kontich – Wuustwezel 3-2 (rust: 1-0);
Doelpunten: Inge Firlefijn 1-0, Chiara Wielockx 2-0, Kim De Wambersie 3-0, Lotte Kerkhove 3-1, Gitte Van Wesenbeeck 3-2.

SV Zulte Waregem – DVC Eva’s Tienen 4-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: Ine Michaux 1-0 owngoal, Charlien Ver Eecke 2-0, Anke De Vos 3-0, Julie Devos 4-0 op strafschop.

SC Eendracht Aalst – Famkes Westhoek Diksmuide Merkem 1-3 (rust: 0-1);

Doelpunten: Bieke Deman 0-1, Cleo Mus 0-2, Nina Vindevoghel 1-2 op strafschop, Justine Deweerdt 1-3.

VC Moldavo – FWS Woluwe 0-4 (rust: 0-3);
Doelpunten: Jana Simons 0-1, Lynn Senaeve 0-2, Jana Simons 0-3, Audrey Demoustier 0-4.

Tongeren DV – KAA Gent Ladies B 3-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: Isabelle Ebhodaghe 1-0, Gaelle Vozza 2-0, Elise Florio 3-0.

Standard B – Svelta Melsele 2-3 (rust: 2-0);
Doelpunten: 34′ Valerie Schuilen 1-0, 44′ Léa Cordier 2-0, 49′ Rebecca Degenaers 2-1, 53′ Nikita Smet 2-2, 75′ Kaily Dhondt 2-3.

De stand na de 1ste speeldag:
1. SV Zulte Waregem 1-3 (4-0);
FWS Woluwe 1-3 (4-0);
3. Tongeren DV 1-3 (3-0);
4. FW Diksmuide Merkem 1-3 (3-1);
5. USGTH 1-3 (3-2);
Kontich 1-3 (3-2);
Svelta Melsele 1-3 (3-2);
8. Standard 1-0 (2-3);
Wuustwezel 1-0 (2-3);
Massenhoven 1-0 (2-3);
11.SCE Aalst Ladies 1-0 (1-3);
12.KAA Gent Ladies B 1-0 (0-3);
13.VC Moldavo 1-0 (0-4);
DVC Eva’s Tienen 1-0 (0-4).

Dit is het programma voor de 2de speeldag op zaterdag 2 september 2017 om 15 uur:
Wuustwezel – Tongeren;
FWS Woluwe – Kontich;
Massenhoven – VC Moldavo;
DVC Eva’s Tienen – Standard B;
KAA Gent Ladies B – SV Zulte Waregem (15u30);
Famkes Westhoek Diksmuide Merkem – USGTH (16u);
Svelta Melsele – SC E. Aalst Ladies (16u30).

Voor interviews rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share