In heel wat landen stond dit weekend de competitiestart op het programma en dat was ook het geval in Spanje waar de Limburgse Lisa Smellers, die ooit nog speelde in de Belgische eerste klasse voor Lanaken en Tongeren, voor het eerst aan de aftrap stond in een competitiewedstrijd in de Segunda Division Grupo 7!

Lisa Smellers even in beeld bij het betreden van het veld voor de opener van het seizoen! Foto – (c) Alhama CF

Het werd meteen een succes want Lisa en haar teamgenoten wonnen in een wedstrijd die op het Spaanse middaguur begon tegen het pas gepromoveerde Alhama CF met het kleinste verschil. Het werd 1-0 dankzij een veldgoal in het slotkwartier (83ste minuut) terwijl Alhama CF in de eerste helft faalde vanop de strafschopstip!

Nieuwkomer Alhama CF was de eerste tegenstander van Villareal in competitieverband dit seizoen! Foto – (c) Alhama CF

Volgende week gaat Lisa Smellers, die de volledige wedstrijd speelde, met haar team Villareal CF Feminino op bezoek bij Murcia Femininas, dat op de openingsdag met 5-0 verloor in de uitwedstrijd tegen het beloftenteam van Levante.