Share

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 november 2015 stond de 9de speeldag in de Super League op het programma. Het was een speeldag waarin het diepterecord werd gevestigd wat het aantal doelpunten betreft want er werd slechts 6 keer gescoord. De vorige speeldag met weinig doelpunt was de 6de toen de weg naar de netten 7 keer gevonden werd.

KAA Gent Ladies klom halfweg de eerste helft aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee op voorsprong tegen OH Leuven. Na een vrije trap van Chiara Steyvers en een poging tot afwerken van Amber Maximus was het Ansje Bogaerts die ongelukkig in eigen doel trapte (0-1, 24ste minuut). De vrouwelijke Buffalo’s kregen in de tweede helft kansen om verder uit te lopen maar pogingen van Chloé Vande Velde (70ste minuut) en Elena Dhont (90ste minuut) gingen naast of over. Kimberley Obasogie had het eerste doelpunt van OH Leuven aan de voet maar ze trapte in de handen van Nicky Evrard (81ste minuut). In de vierde minuut van de toegevoegde tijd viel die gelijkmaker toch bijna. Veerle Van Der Motte trapte de hoekschop, de mee opgerukte doelvrouw Sabrina Broos mikte vanop afstand naar de goal, Jana Janssens deed de bal afwijken maar Nicky Evrard reageerde attent. Zo gingen de drie punten mee naar Gent en bleef OHL troosteloos achter.

Jana Coryn trapte op aangeven van doelvrouw Justien Odeurs met haar 12de goal van het seizoen Lierse al vroeg op voorsprong in de topaffiche tegen Standard (1-0, 5de minuut). Aline Zeler kopte net voor het halfuur na een vrije trap van Cécile De Gernier de gelijkmaker en haar 11de goal van het seizoen tegen de netten (1-1, 28ste minuut). Lierse had de betere kansen maar het scoorde niet meer. Standard eindigde nog met tien na een rode kaart voor Britt Vanhamel voor een fout op de doorgebroken Jana Coryn. Beide teams speelden voor de tweede keer dit seizoen 1-1-gelijk. Het belooft voor de play-offs.

RSC Anderlecht maakte gebruik van het gelijkspel tussen Lierse en Standard om op zaterdag naar de eerste plaats te klimmen maar dat ging niet zonder moeite. Ladies Genk bleek een taaie tegenstander die al heel vroeg op voorsprong had kunnen komen via Fien Steyvers. Vrouwelijk paars-wit, dat het moest doen zonder de geblesseerde Nadine Hanssen, zag in de tweede helft ook aanvoerster Yasmina Benabid met een knieblessure uitvallen. De Française Pauline Crammer maakte daarop (eveneens na blessure) haar wederoptreden. Terwijl Ladies Genk probeerde maar niet voorbij doelvrouw Diede Lemey raakte, moest RSC Anderlecht wachten op de invalbeurt van Laura De Neve om in het slot de beslissende voorzet af te leveren voor Noémie Gelders. Het nummer 12 van de bezoekers lukte zo een minuut voor affluiten het winnende doelpunt (0-1, 89ste minuut) terwijl Nathalie Weytjens (Ladies Genk) even later nog rood kreeg voor een fout op Marlies Verbruggen (90ste + 1′ minuut). Ladies Genk kon aanspraak maken op een gelijkspel maar het bleef met lege handen achter.

KSK Heist leek na het doelpunt van Stephanie Suenens (1-0, 18de minuut) vlot op weg om thuis tegen DVC Eva’s Tienen verder omhoog te klimmen in de stand maar een laat doelpunt van Charlotte Cranshoff (1-1, 85ste minuut) zorgde voor een puntendeling waardoor beide ploegen nog altijd in de race blijven voor de strijd om de vierde plaats die recht geeft op deelname begin april aan de play-offs richting Belgische landstitel.

RSC Anderlecht is na 9 speeldagen voor de tweede keer dit seizoen leider met nu 22 punten op 27, Lierse volgt als tweede op 1 punt, Standard is derde op 2 punten van vrouwelijk paars-wit. KAA Gent Ladies staat voorlopig op de 4de plaats die naar Play-off I leidt met 13 punten, Ladies Genk staat op de 5de plaats met 9 punten want het won al 3 keer, KSK Heist heeft op de 6de plaats ook 9 punten maar het won nog maar 2 duels, DVC Eva’s Tienen is 7de met 8 punten. OH Leuven sluit de rij zonder punten en het is nog altijd op zoek naar een eerste doelpunt.

De 10de en laatste speeldag voor nieuwjaar in de Super League is gepland op vrijdag 10 december 2015. Maar eerst is het de beurt aan de Belgian Red Flames. De U16 speelt op zaterdag 28 november 2015 een oefenduel tegen Duitsland in Tubeke, de U19 oefenen op zondag 29 november 2015 op bezoek bij Ladies Genk en op maandag 30 november 2015 is het dan aan de alleroudsten om thuis in de EK-kwalificatie richting Nederland 2017 Servië te bekampen. Dat gebeurt op Den Dreef in Leuven met aftrap om 20 uur. U komt toch ook?

Dit waren alle doelpuntenmakers:

OH Leuven – KAA Gent Ladies 0-1 (rust: 0-1);
Doelpunt: 24′ Ansje Bogaerts 0-1 owngoal.

Lierse – Standard 1-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 5′ Jana Coryn 1-0, 28′ Aline Zeler 1-1.
Rode kaart: 69′ Britt Vanhamel (Standard).

Ladies Genk – RSC Anderlecht 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 89′ Noémie Gelders 0-1.
Rode kaart: 90′ + 1′ Nathalie Weytjens (Ladies Genk);

KSK Heist – DVC Eva’s Tienen 1-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 18′ Stephanie Suenens 1-0, 85′ Charlotte Cranshoff 1-1.

Dit is de stand na de 9de speeldag in de Super League:
1. RSC Anderlecht 9-22 (21-2);
2. Lierse 9-21 (17-4);
3. Standard 9-20 (38-6);
4. KAA Gent Ladies 9-13 (14-13);
5. Ladies Genk 9-9 (11-16) (3+);
6. KSK Heist 9-9 (7-17) (2+);
7. DVC Eva’s Tienen 9-8 (9-22);
8. OH Leuven 9-0 (0-37).

Topscorers:
12 goals:
Jana Coryn (Lierse)
11 goals:
Aline Zeler (Standard);
8 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard);
7 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Solange Carvalhas (RSC Anderlecht);
4 goals:
Pauline Crammer (RSC Anderlecht), Davinia Vanmechelen (Standard), Cécile De Gernier (Standard), Julie Biesmans (Standard), Noémie Gelders (RSC Anderlecht);
3 goals:
Jassina Blom (DVC Eva’s Tienen), Kelly Paulus (Ladies Genk), Sara Yüceil (Standard), Karen Meeus (KSK Heist);
2 goals:
Maelis Henneuse (KAA Gent Ladies), Davinia Vanmechelen (Standard), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Selina Gijsbrechts (Ladies Genk), Silke Demeyere (Lierse), Stevie Malagrida (Ladies Genk), Elke Meers (Ladies Genk), Charlotte Cranshoff (DVC Eva’s Tienen), Stephanie Suenens (KSK Heist).
1 goal:
Tine De Caigny (Lierse), Riete Loos (Ladies Genk), Bénédicte Rifflart (KSK Heist), Audrey Demoustier (Standard), Davina Philtjens (Standard), Maud Coutereels (Standard), Hanne Van De Goor (KSK Heist), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Anke Boogaerts (DVC Eva’s Tienen), Eleen Kimps (DVC Eva’s Tienen), Ellen Charlier (DVC Eva’s Tienen), Silke Leynen (Lierse), Esther Oversteyns (Ladies Genk), Nadine Hanssen (RSC Anderlecht), Yuna Appermont (Standard), Marlies Verbruggen (RSC Anderlecht), Justine Blave (RSC Anderlecht), Elien Van Wynendaele (KAA Gent Ladies).
Owngoals:
Maren Sempels (DVC Eva’s Tienen voor RSC Anderlecht), Eleen Kimps (DVC Eva’s Tienen voor Lierse), Ansje Bogaerts (OH Leuven voor KAA Gent Ladies).

Op vrijdag 11 december 2015 staat de 10de speeldag op het programma met dan alle duels op vrijdagavond om 19u30:
RSC Anderlecht – Lierse;
Standard – DVC Eva’s Tienen;
OH Leuven – KSK Heist;
KAA Gent Ladies – Ladies Genk (20u30).

Daarna volgt de winterstop in de Super League tot en met vrijdag 12 februari 2016!

Share