Share

Op vrijdag 27 november 2015 werd er vroeg in de namiddag in het Zwitserse Nyon geloot voor de kwart en de halve finales van de UEFA Women’s Champions League waarvan de finale op donderdag 26 mei 2015 in Reggio Emilia wordt gespeeld.

VfL Wolfsburg, de ploeg van Sparke Red Flame Tessa Wullaert, kwam als eerste uit de bus en zij mogen het in de heenwedstrijd van de kwartfinale opnemen tegen het Italiaanse Brescia. Het Zweedse Rosengard kreeg een ontmoeting met titelverdediger 1.FFC Frankfurt voorgeschoteld terwijl Lyon, de winnaar van de edities 2011 en 2012, het straks in maart mag opnemen tegen Slavia Praag. FC Barcelona, dat het Nederlandse FC Twente uitschakelde, krijgt in de kwartfinale de verliezende finalist van vorig jaar tegenover zich Paris Saint-Germain.

In de halve finales ontmoeten Vfl Wolfsburg of Brescia het Zweedse Rosengard of 1.FFC Frankfurt en neemt Lyon of Slavia Praag het op tegen FC Barcelona of PSG. Het kan dus straks in Italiƫ opnieuw een finale worden tussen een Duits en een Frans team maar of het ook zover komt zal op het veld beslist worden.

De kwartfinales staan eind maart 2016 op het programma (23/24 heen, 30/31 terug).

Voor meer over deze loting kan U terecht op:
Website UEFA

Share