Share

Het voorbije weekend stond de 3de speeldag in de Beker van België op het programma. Maar liefst 4 tweedeklassers schakelden een team uit eerste klasse uit en twee keer gebeurde dat via de strafschoppen. In Svelta Melsele – Maria-ter-Heide was dat het geval maar ook in Club Brugge – Tongeren DV nadat beide duels op 1-1 eindigden.

Maria-ter-Heide kijkt met spanning uit naar een poging van Svelta Melsele! Foto – (c) Maria-ter-Heide

Maria-ter-Heide was de betere in de strafschoppen op bezoek bij Svelta Melsele waar het bij de rust nog 0-0 was. Thalia De Roovere bracht de bezoekers in het begin van de tweede helft op voorsprong (0-1, 55ste minuut) maar met een schot vanop een goeie 30 meter zorgde Lieselot De Bruyn voor de gelijkmaker (1-1, 90ste minuut) waardoor er een strafschoppenepiloog aan te pas kwam die door de bezoekers met 3-4 gewonnen werd. Maria-ter-Heide bekert verder en gaat nu op zaterdag 7 oktober 2017 op bezoek bij eersteklasser SC Eendracht Aalst Ladies.

Ook in Club Brugge – Tongeren DV werd er strafschoppen genomen.

U kan de strafschoppenepiloog uit dat duel in Aalter bekijken dankzij Richard Gimenez en Siebe Cambier:

Club Brugge gaat in de volgende ronde op bezoek bij ASE De Chastre, dat met DVC Eva’s Tienen eveneens een eersteklasser uitschakelde. Het beloftenteam van OH Leuven was de vierde tweedeklasser die een team uit eerste klasse (USGTH) zonder kwalificatie naar huis stuurde!

Bekijk alle uitslagen op de 3de speeldag in de Beker van België:
Vrouwenteam.be

Lees nog meer over Svelta Melsele – Maria-ter-Heide:
Website Maria-ter-Heide

Voor interviews uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share