Share

Door de afgelasting van Denemarken – Nederland, vanwege het conflict tussen de Deense voetbalbond en de Deense speelsters rond hun nieuwe arbeidsovereenkomst en de nog niet betaalde EK-premie, ging de KNVB op zoek naar een waardig alternatief voor de regerende Europese kampioen vrouwenvoetbal. Het vond dat in een trainingsduel achter gesloten deuren tegen de Belgian Red Flames op donderdag 14 september 2017 in Tubeke!

De Belgian Red Flames, die op dinsdag 12 september 2017 samenkomen met het oog op de voorbereiding van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië volgende dinsdag 19 september 2017 in Leuven, hadden onder leiding van bondscoach Ives Serneels in eerste instantie een onderlinge trainingswedstrijd gepland op donderdag 14 september 2017. Deze valt nu weg, zo laat de KBVB weten, en ter vervanging staat nu een trainingswedstrijd tegen Europees Kampioen Nederland op het programma met aftrap om 16 uur.

De wedstrijd is niet toegankelijk voor supporters omdat het een last minute organisatie betreft. In Tilburg op maandag 24 juli 2017 werd er tijdens de groepsfase van het EK nog voor een vol huis gespeeld. Er waren 12.697 toeschouwers in het Koning Willem II-stadion! Nederland won met 2-1 en sloot zo als winnaar van groep A de groepsfase af op weg naar de Europese titel!

Ook nog melden dat nog tot donderdag 14 september 2017 kindjes tot en met 12 jaar kunnen inschrijven om eventueel volgende dinsdag 19 september 2017 met de Belgian Red Flames het veld op te lopen voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië.

Voor meer hierover lees:
Vrouwenteam.be

Voor tickets voor de wedstrijd tegen Moldavië kan U hieronder terecht:
KBVB

Voor nog meer over België – Nederland op het voorbije EK:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale vrouwenvoetbal:
Vrouwenteam TV

PS: De ticketverkoop voor het WK 2018 waar ook de Rode Duivels zullen aanwezig zijn begint via de website van de FIFA op donderdag 14 september 2017.

Voor meer hierover ga naar:
FIFA.com – Tickets WK 2018

Share