Share

België U16 en Duitsland U15 leken bij dit oefenduel op het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke, waar meer publiek aanwezig was dan bij Club Brugge-Napoli afgelopen donderdag 26 november 2015 in de UEFA Europa League, lang op een scoreloos gelijkspel uit te gaan komen maar een strafschopfout bij de laatste Duitse aanval van Anais Bey-Temsamani (OH Leuven) op Ivana Fuso besliste daar anders over. Het Duitse talent van SV Böblingen trapte de penalty vervolgens met rechts feilloos links van de nochtans sterk keepende Belgische doelvrouw Kenza Vrithof in doel en zo eindigde België – Duitsland ondanks een laatste rush naar voor van de Belgian Red Flames U16 op 0-1.

Vlak voor de toss vanaf links Karlijn Knapen, Viki De Cremer, scheidsrechter Kim Depickere, Maria Etienne en Lena Sophie Oberdorf. Foto - Dirk Vuylsteke

Vlak voor de toss vanaf links Karlijn Knapen, Viki De Cremer, scheidsrechter Kim Depickere, Maria Etienne en Lena Sophie Oberdorf. Foto – Dirk Vuylsteke

België speelde vanaf het begin van achteruit sterk in de organisatie en op balbezit en het gaf weinig weg maar in de 2 x 40 minuten kwam het zelf tot te weinig kansen om de bezoekers het vuur aan de schenen te kunnen leggen en op meer te hopen dan een gelijkspel. De Belgische doelvrouw Kenza Vrithof kon zich onderscheiden met een sterk uitkomen met de voet toen Gia Corley (1. SC Feucht) even voor het kwartier door Anna Aehling (SG Coesfeld 06) op haar afgestuurd werd en even voor het halfuur toen ze eerst een schot van Pauline Wimmer (FC Viktoria 1889 Berlin) keerde en vervolgens ook de poging van Lena Sophie Oberdorf, de Duitse aanvoerster die bij TSG Sprockhövel speelt, klemvast hield. Ook op de trap van Miray Cin (SGS Essen) reageerde ze nadien attent en toen Pauline Wimmer kort voor rust eventjes alleen op doel leek af te gaan kwam de met stijl en sierlijkheid spelende centrale verdediger Romy Camps (KVV Zelzate) haar bijstaan door de Duitse linkerspits eenvoudig af te blokken.

De Belgische doelvrouw Kenza Vrithof redt met de voet voor Gia Corley (Duitsland) gevaarlijk kan worden. Foto - Dirk Vuylsteke

De Belgische doelvrouw Kenza Vrithof redt met de voet voor Gia Corley (Duitsland) gevaarlijk kan worden. Foto – Dirk Vuylsteke

Voor het eerste Belgische schot naar doel was het wachten tot kort na de rust toen Kaily Dhondt van Lierse het probeerde vanop afstand nadat ze de bal toegespeeld kreeg door de Duitse doelvrouw Wiebke Willebrandt (FSV Gütersloh 2009) (44ste minuut). Het bleef het enige Belgische gevaar in een wedstrijd waarin Duitsland nadien wel nog kansen had maar vooral hoekschoppen afdwong en niet tot afwerken kwam tot dat ene moment in de derde minuut van de toegevoegde tijd waarbij Duitsland zoals al vaker gebeurde helemaal op het einde toesloeg! Een bittere nederlaag voor de Belgian Red Flames U16 die zich echter mogen prijzen voor het goede samenspel vanuit de verdediging en zich nu vooral moeten focussen op het verdere leerproces om als voetbalster dag na dag beter en sterker te worden.

De Duitse vreugde na de succesvolle strafschop van Ivana Fuso in de toegevoegde tijd! Foto - Dirk Vuylsteke

De Duitse vreugde na de succesvolle strafschop van Ivana Fuso in de toegevoegde tijd! Foto – Dirk Vuylsteke

Vriendschappelijke interland U16 – NVC Tubeke, zaterdag 28 november 2015:
België – Duitsland 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 80′ + 3′ Ivana Fuso 0-1 op strafschop.

België U16 speelde met: Kenza Vrithof (Standard); Sari Kees (OH Leuven), Karlijn Knapen (Standard) (captain), Romy Camps (KVV Zelzate), Ella Vierendeels; Morgane Aelen (Standard), Anais Bey-Temsamani (OH Leuven), Eva De Baets (KMSK Deinze); Alessia Cutillas-Carpe (Standard), Esther Buabadi (GFA Sinaai), Kaily Dhondt (Lierse).
Bondscoach: Luc Bosmans.
Wissels:
41′ Chrystal Lermusiaux (Royal Mouscron Peruwelz) voor Romy Camps;
41′ Zenia Martens (OH Leuven) voor Eva De Baets;
41′ Jarne Teugels (OH Leuven) voor Alessia Cutillas-Carpe;
68′ Elena Arnoldy (Standard) voor Kaily Dhondt.
Kwamen niet in actie bij België: Sari Bocksoen (reservedoelvrouw, KAA Gent Ladies), Amber Tysiak (Ladies Genk), Maxine Franco (Standard).

De Belgian Red Flames U16 tijdens het Belgische volkslied voor het oefenduel tegen Duitsland U15! Foto - Dirk Vuylsteke

De Belgian Red Flames U16 tijdens het Belgische volkslied voor het oefenduel tegen Duitsland U15! Foto – Dirk Vuylsteke

Duitsland U15 speelde met: Wiebke Willebrandt; Alicia-Sophie Gudorf, Anna Aehling, Juliane Wirtz (56′ Sjoeke Nüsken), Vanessa Zilligen (48′ Noreen Günnewig); Lena Sophie Oberdorf (captain), Miray Cin (48′ Louise Jona Trapp); Ivana Fuso, Gia Corley (19′ Pauline Berning), Laura Haas (56′ Corinna Statz), Pauline Wimmer (62′ Vanessa Fundalla).
Bondscoach: Bettina Wiegmann.
Kwam niet in actie bij Duitsland: Franziska Trenz (reservedoelvrouw).

Scheidsrechter: Kim Depickere.
Assistent-scheidsrechters: Maria Etienne en Viki De Cremer.
Vierde scheidsrechter: Lois Otte.

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond dit duel:

Sportpix.be


Bekijk de hoogtepunten van het duel op video:

Share