Op de 3de speeldag in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal zorgde SC Eendracht Aalst Ladies voor de uitschieter. Het won met dubbele cijfers tegen DVC Eva’s Tienen, vorig seizoen nog aktief in de Super League. FWS Woluwe en Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage hebben ook nu nog het maximum! SV Zulte Waregem, dat niet verder kwam dan een gelijkspel thuis tegen Wuustwezel en Svelta Melsele, dat voor het eerst verloor in de topper tegen USGTH haakten af!

Svelta Melsele, dat onder leiding van Karim Didi aan het seizoen begonnen was met een 6 op 6, kwam op bezoek bij Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage na de rust op voorsprong na een goeie combinatie over links. Kaily Dhondt gaf de bal voor, Rebecca Degenaers trapte naar doel en de bal werd door Manon Leclercq in eigen doel gedevieerd (0-1). De bezoekers werden vervolgens naar verluidt nog een strafschop onthouden na een stevige fout op Kaily Dhondt. Iets minder dan een kwartier voor tijd zorgde Megane Vos dan voor de gelijkmaker (1-1). In het slot kopte Laura Gorniak na een eerder gevlagd maar niet gefloten buitenspel het winnende doelpunt tegen de netten (2-1).

Fémina White Star Woluwe heeft ook nog het maximum van de punten nadat het won op bezoek bij Tongeren DV. De thuisploeg had kunnen scoren via Elise Florio maar haar lobbal ging tegen de lat! Net voor het halfuur viel dan het enige doelpunt van de wedstrijd toen Sandy Bourtembourg een hoekschop van Lynn Senaeve perfect in de kruising kopte (0-1).

SV Zulte Waregem liet thuis tegen Wuustwezel twee punten liggen. De bezoekers kwamen na de rust op voorsprong via Lotte Kerkhove (0-1), een doelpunt dat aangevochten werd door de vrouwelijk Essevee omdat de bal de doellijn niet zou hebben overschreden. Het team van trainer Raymond Loose kwam iets over halfweg de 2de helft wel langszij toen Anke De Vos scoorde na voorbereidend werk van Charlien Ver Eecke (1-1). Bij de thuisploeg ontbrak Victoria Bottechia vanwege een gebroken neus. Met Danielle Alvarez heeft de club ondertussen ook een Amerikaanse speelster in de rangen!

In Massenhoven – Famkes Westhoek Diksmuide Merkem zorgde Laure De Wolf met de rechtervoet voor de openingstreffer (1-0) maar Bieke Deman bracht de bezoekers korte tijd later terug op gelijke hoogte (1-1). Joni Van Rompay zette Massenhoven voor de rust echter opnieuw op voorsprong (2-1). Op het uur zorgde Laure De Wolf opnieuw met rechts voor de 3-1. Bieke Deman lukte vervolgens de aansluitingstreffer (3-2). In het laatste kwartier zette Laure De Wolf eerst met rechts (4-2) en vervolgens met links (5-2) de eindstand op het bord!

SC Eendracht Aalst Ladies lukte thuis tegen DVC Eva’s Tienen een overwinning met dubbele cijfers. Bij de rust stond het al 7-0, op het einde van de wedstrijd was het 10-0! Evy De Smedt was met 4 goals de beste schutster bij de thuisploeg. Anke Van Hooren scoorde 2 keer en ook Nina Vindevoghel, Megane Lerinckx en rechtsachter Isabel Scevenels met haar allereerste doelpunt ooit voor het eerste elftal stonden aan het kanon! Wie het 6de doelpunt lukte blijft wellicht voor altijd een vraagteken aangezien niemand weet wie het was. In elk geval al zeker niet Nina Vindevoghel zoals alweer fout genoteerd werd via de FBB App van de KBVB!

Op bezoek bij Moldavo kwam Kontich net voor de rust op voorsprong via Maren Sempels (0-1). Net na de pauze zorgde Merel Groenen met twee doelpunten voor een ommekeer (1-1 en 2-1) maar in het slotkwartier zorgde eerst Kim De Wambersie voor de gelijkmaker (2-2, 75ste minuut). Nauwelijks een minuut later had Maren Sempels de bezoekers opnieuw op voorsprong gebracht (2-3) terwijl Kim De Wambersie in de toegevoegde tijd de eindstand op het bord plaatste (2-4).

In het duel tussen de beloftenteams van Standard en KAA Gent Ladies zorgde Elena Dhont voor het openingsdoelpunt (0-1) maar Marie Bougard scoorde meteen daarna de gelijkmaker (1-1). De beloften van de vrouwelijke Buffalo’s gingen in Angleur toch met de overwinning lopen na doelpunten van Shari Van Belle (1-2) en Mariam Abdulai Toloba (1-3).

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 3de speeldag in 1ste klasse:

USGTH – Svelta Melsele 2-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 57′ Manon Leclercq 0-1 owngoal, 76′ Megane Vos 1-1, 83′ Laura Gorniak 2-1.

Massenhoven – FW Diksmuide Merkem 5-2 (rust: 2-1);
Doelpunten: 10 ‘ Laure De Wolf 1-0, 20′ Bieke Deman 1-1, 37′ Joni Van Rompay 2-1, 60′ Laure De Wolf 3-1, 70′ Bieke Deman 3-2, 80′ Laure De Wolf 4-2, 82’ Laure De Wolf 5-2.

SV Zulte Waregem – Wuustwezel 1-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 52′ Lotte Kerkhove 0-1, 69′ Anke De Vos 1-1.

SCE Aalst Ladies – Eva’s Tienen 10-0 (rust: 7-0);
Doelpunten: 4′ Nina Vindevoghel 1-0, 9′ Isabel Scevenels 2-0, 21′ Anke Van Hooren 3-0, 22′ Evy De Smedt 4-0, 26′ Anke Van Hooren 5-0, 35′ ??? 6-0, 36′ Evy De Smedt 7-0, 49′ Megane Lerinckx 8-0, 50′ Evy De Smedt 9-0, 65′ Evy De Smedt 10-0.

VC Moldavo – Kontich 2-4 (rust: 0-1);
Doelpunten: 44′ Maren Sempels 0-1, 48′ Merel Groenen 1-1, 55′ Merel Groenen 2-1, 76′ Kim De Wambersie 2-2, 75′ Maren Sempels 2-3, 90′ + 4′ Kim De Wambersie 2-4.

Tongeren – FWS Woluwe 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 29′ Sandy Bourtembourg 0-1.

Standard B – KAA Gent Ladies B 1-3 (rust: 1-1);

Doelpunten: 25′ Elena Dhont 0-1, 26′ Marie Bougard 1-1, 41′ Shari Van Belle 1-2, 65′ Mariam Abdulai Toloba 1-3.