Share

De FIFA maakte op deze maandag 30 november 2015 de namen bekend van de drie genomineerden in de strijd om FIFA Women’s Player of the Year 2015 te worden. Carli Lloyd van wereldkampioen Verenigde Staten staat op de shortlist van drie samen met Aya Miyama, die met Japan de WK-finale verloor in Vancouver en Celia Sasic, de Duitse topschutster van het WK in Canada die met haar club 1.FFC Frankfurt in Berlijn de UEFA Women’s Champions League 2015 won. Bij de mannen zijn de drie genomineerden Cristiano Ronaldo (Real Madrid & Portugal), Lionel Messi (FC Barcelona & Argentinië) en Neymar (FC Barcelona & Brazilië).

Op maandag 11 januari 2016 zal bij een slotgala in Zürich bekend gemaakt worden wie uiteindelijk de winnares en winnaar is.

De drie genomineerden om FIFA World Coach of the Year for Women’s Football te worden zijn Jill Ellis, de bondscoach van wereldkampioen Verenigde Staten, Mark Sampson, de bondscoach van Engeland en Norio Sasaki, de bondscoach van Japan. Bij de mannen zijn dat Luis Enrique (FC Barcelona), Pep Guardiola (Bayern München) en Jorge Sampaoli (Chili).

Ook nog melden dat Carli Lloyd geen kans meer maakt om de FIFA Puskas Award te winnen. Haar wereldgoal in de finale van het WK Vrouwenvoetbal 2015 in Canada moest het afleggen tegen de goals van Alessandro Florenzi (AS Roma), Lionel Messi (FC Barcelona) en Wendell Lira (Goianésia).

Voor meer over de FIFA Ballon d’Or 2015:
Website FIFA Ballon d’Or

Share