Na 2 speeldagen in de eerste kwalificatieronde groep 9 voor het EK U17 hebben de Belgian Red Flames U17 en hun leeftijdsgenoten van Servië zich al van een ticket voor de Eliteronde in de lente van volgend jaar verzekerd!

De Belgian Red Flames U17 wonnen in Belgrado onder leiding van bondscoach Tamara Cassimon in een wedstrijd over 2 x 40 minuten met 7-0 tegen Wit-Rusland. Ook Servië won het duel tegen Macedonië met 9-0 en dat betekent dat beide teams na 2 speeldagen 6 op 6 haalden terwijl de tegenstanders allebei na 2 duels met 0 op 6 staan. Zowel de Belgian Red Flames U17 als Servië zijn dus al zeker van de Eliteronde nog voor ze hun laatste onderlinge ontmoeting met als inzet de eerste plaats gaan spelen op vrijdag 29 september 2017 om 16 uur in het FK Zankovo Stadion van Belgrado.

De Belgian Red Flames U17 stonden op deze dinsdag 26 september 2017 tegen Wit-Rusland bij de rust al met 5-0 voor dankzij doelpunten van Jarne Teulings (1-0, 6de minuut), Karlijn Knapen (2-0, 16de en 3-0, 20ste minuut), Esther Buabadi (4-0, 22ste minuut), Talitha De Groote (5-0, 28ste minuut). Na de rust troffen ook Valérie Schuilen (6-0, 48ste minuut) en Romy Camps (7-0, 69ste minuut) raak.

Servië stond bij de rust al 4-0 voor tegen Macedonië dankzij doelpunten van Ana Barjaktarovic (1-0, 11de minuut), Milica Bulatovic (2-0, 15de minuut), een owgoal van Ivana Nikolova (3-0, 29ste minuut) en een goal net voor de rust van Zivana Stupar (4-0, 40ste minuut).. Na de pauze scoorde Emilija Ema Petrovic nog 3 keer (5-0, 46ste, 6-0, 49ste en 9-0 op strafschop, 80ste + 2′ minuut) en de ingevallen Milica Radic lukte de 7-0 (72ste minuut) en captain Andjela Krstic de 8-0 (77ste minuut).

Servië is leider met 6 punten en een doelsaldo van 11-0, België heeft eveneens 6 punten maar een doelsaldo van 10-0. Wit-Rusland heeft 0 punten met een doelsaldo van 0-9 en Macedonië 0 punten met een doelsaldo van 0-12! België moet dus op de laatste speeldag winnen wil het naast de kwalificatie voor de Eliteronde waarvan het al zeker is ook nog groepswinnaar worden!

De Eliteronde is in de lente van volgend jaar, de loting voor die Eliteronde is al op 24 november 2017, de eindronde van het EK in Litouwen is van 9 tot 21 mei 2018!