Share

Ook op woensdag 27 en donderdag 28 september 2017 zijn landskampioen RSC Anderlecht en bekerhouder SV Zulte Waregem er niet in geslaagd de eerste Belgische overwinning van het seizoen in Europa te bewerkstelligen!

Op dinsdag 21 oktober 2003 won RSC Anderlecht in de groepsfase van de UEFA Champions League nog thuis tegen Celtic Glasgow met 1-0 dankzij een doelpunt in de 72ste minuut van Aruna Dindane. 14 jaar later verging het de Belgische landskampioen veel slechter. Onder leiding van interim-coach Nicolas Frutos leed paars-wit een 0-3-thuisnederlaag in een wedstrijd waarin het te afwachtend en te verdedigend acteerde. Celtic kon bij de eerste mooie combinatie en uitgespeelde kans 7 minuten voor de rust op voorsprong komen dankzij Leigh Griffiths (0-1, 38ste minuut). Kort na de rust ging Olivier Deschacht in zijn 99ste Europese wedstrijd voor RSC Anderlecht in de fout op aangeven van Leander Dendoncker en hij gaf zo Patrick Roberts de kans om via Kara Mbodji de score te verdubbelen (0-2, 50ste minuut). Om alles nog erger en pijnlijker te maken voor RSC Anderlecht profiteerde Scott Sinclair in de toegevoegde tijd nog eens van een foutief uitverdedigen van Leander Dendoncker om de eindstand (0-3, 90ste + 3 minuut) op het bord te zetten. Celtic Glasgow mocht vieren terwijl RSC Anderlecht zich nu hoogstwaarschijnlijk gaat richten op de net bij KAA Gent vertrokken Hein Vanhaezebrouck om het roer na de bedenkelijke start onder René Weiler en de half mislukte interim van Nicolas Frutos om te gooien.

Ook bekerhouder SV Zulte Waregem had in een bijna leeg Stadio Olimpico in Rome niets in te brengen tegen Lazio op de 2de speeldag van de UEFA Europa League. Het werd een logisch verlies met 2-0 na doelpunten van Felipo Caicedo voor de rust (1-0, 18de minuut) en van Ciro Immobile in het slot van de tweede helft (2-0, 90ste minuut). De Belgische clubs hebben nu al 16 wedstrijden in Europa niet meer gewonnen!

De vrouwelijke Rouches blijven dus vpprlopig het enige voetballende Belgische clubelftal dat dit seizoen in Europees verband al wedstrijden wist te winnen en dat gebeurde in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Lees nog meer via:
Vrouwenteam.be

Share