Share

De Belgische Gouden Schoen Tessa Wullaert heeft met haar club VfL Wolfsburg in Duitsland de perfecte competitiestart neergezet. Na overwinningen thuis tegen Hoffenheim, uit bij Sand en thuis tegen Jena werd nu ook op de 4de speeldag gewonnen op bezoek bij het altijd lastige MSV Duisburg.

De Duitse Babett Peter, met het masker, lukte het enige doelpunt van het duel! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Er stonden meer dan 10 verschillende nationaliteiten op het veld tijdens dit duel en tal van speelsters die ook op het voorbije EK Vrouwenvoetbal 2017 in Nederland aanwezig waren. MSV Duisburg had na 3 duels nog geen enkel punt verzameld, VfL Wolfsburg had al een 9 op 9 met een doelsaldo van 15-0. Niet vreemd dus dat de thuisploeg vooral probeerde het verschil zo klein mogelijk te houden. Na 33 minuten viel het enige doelpunt van de wedstrijd kwam er even over het halfuur een frommelgoal van Babett Peter (0-1, 33ste minuut). De Deense Caroline Hansen en de Poolse Ewa Pajor troffen de paal, Pogingen van Pernille Harder (Denemarken), Alexandra Popp, Sara Björk Gunnarsdottir (Ijsland) en Tessa Wullaert (België) gingen nipt naast terwijl MSV Duisburg bijna de gelijkmaker lukte toen Sofia Nati (Griekenland) het probeerde met een verre lob die maar nipt over het doel van Almuth Schult ging. MSV Duisburg streed voor wat het waard was maar de winst van de bezoekers was uiteindelijk verdiend en gaf zo VfL Wolfsburg een 12 op 12 voor het nu woensdag 4 oktober 2017 opnieuw aan de aftrap staat van de UEFA Women’s Champions League waarin het Atletico Madrid moet bekampen. Nog melden dat Tessa Wullaert na een verdienstelijke wedstrijd waarin veel strijd moest geleverd worden na 76 minuten vervangen werd door de Zwitserse Vanessa Bernauer.

Luister naar Eshly Bakker (MSV Duisburg) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sara Björk Gunnarsdottir (VfL Wolfsburg) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lara Dickenmann (VfL Wolfsburg) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg) dankzij Vrouwenteam TV:

Onderaan het klassement verdedigde Justien Odeurs het doel van FF USV Jena thuis tegen 1.FFC Frankfurt waar Jackie Groenen terug op het veld stond. Het werd een nipte nederlaag (0-1) na een doelpunt van de Japanse Kumi Yokoyama net voor de rust (43ste minuut). FF USV Jena blijft voorlopig 10de op 12 ploegen met 1 punt op 12. MSV Duisburg en 1.FC Köln, dat thuis met 0-7 verloor tegen SC Freiburg, staan helemaal onderaan zonder punten uit 4 duels.

Bekijk de hoogtepunten uit MSV Duisburg – VfL Wolfsburg dankzij DFB TV:
DFB TV

Bekijk de hoogtepunten uit FF USV Jena – 1.FFC Frankfurt dankzij DFB TV:
DFB TV

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond MSV Duisburg – VfL Wolfsburg:
Vrouwenteam.be

Share