Share

Met de vrouwelijke Classico tussen titelverdediger Standard en titelfavoriet RSC Anderlecht voor het eerst aller tijden op het hoofdterrein van Sclessin, het duel tussen bekerhouder KAA Gent Ladies en KRC Genk Ladies in Oostakker en de ontmoeting OH Leuven – KSK Heist in Oud-Heverlee stonden er 3 interessante affiches op het programma van de 4de speeldag in de Super League!

Neen, RSC Anderlecht zal niet het maximum van de punten halen in de Super League 2017-18. In het Stade Maurice Dufrasne liep vrouwelijk paars-wit vroeg tegen een achterstand aan na een kopbaldoelpunt van Maurane Marinucci op vrije trap van Noémie Gelders (1-0, 11de minuut). Toen Charlotte Cranshoff iets over het kwartier de voorsprong van Standard verdubbelde (2-0, 18de minuut) geloofde de aanhang van de vrouwelijke Rouches plots in een mogelijke en onverhoopte overwinning na de verrassende nederlaag op bezoek bij OH Leuven een week eerder. Trainer Hamide Lamara had zijn speelsters serieus klaargestoomd voor deze vrouwelijke Classico en ze gingen er volledig voor. Patrick Wachel greep na een halfuur wedstrijd in en hij liet Rachel Cuschieri opdraven in de plaats van Belgian Red Flame Lenie Onzia. Bij de rust stond het nog altijd 2-0 en ook na 66 minuten wedstrijd hadden Lisa Lichtfus & co nog altijd de 3 punten op zak. Maar dan nam Laura De Neve een hoekschop vanop links en kopte Tine De Caigny de aansluitingstreffer tegen de netten (2-1, 67ste minuut). Nog was er niets aan de hand voor Standard maar het werd duidelijk dat winnen toch moeilijk zou worden. Aline Zeler tikte uiteindelijk in de 84ste minuut na een poging van Rachel Cuschieri de gelijkmaker tegen de netten (2-2, 84ste minuut) en toen Maurane Marinucci, die het openingsdoelpunt had gescoord nog uitviel met een schouderblessure, leek het Luikse schip helemaal ten onder te zullen gaan maar de sterk keepende Lisa Lichtfus hield het gelijkspel op het bord (2-2).

In Oostakker liep KRC Genk Ladies vlot uit via een strafschop van Sylke Calleeuw (0-1) en een kopbaldoelpunt van Nadine Hanssen na hoekschop van Davinia Vanmechelen (0-2). Marie Minnaert zorgde voor de aansluitingstreffer (1-2) en Mariam Abdulai Toloba stelde gelijk vanop de strafschopstip (2-2). Margaux Van Ackere lukte vanop afstand en met wat hulp van de bezoekende doelvrouw nog voor de rust het derde doelpunt voor de vrouwelijke Buffalo’s maar in de tweede helft kopte Sylke Calleeuw na een voorzet vanop links van Silke Leynen haar 5de doelpunt van het seizoen en de 3-3-eindstand op het bord!

OH Leuven kwam na de driepunter met het eerste competitiedoelpunt van het seizoen van Celien Guns thuis tegen Standard ook tegen KSK Heist op voorsprong via de ex-speelster van Lierse maar nog voor de rust had Linde Janssens de bordjes in evenwicht gebracht (1-1). Jessica Pironet trapte kort na de pauze vanop de strafschopstip het team van trainer Anthony Michiels naar de eerste overwinning van het seizoen! Het feestje in Leuven was dit keer voor de bezoekers!

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2017 staat de 5de speeldag op het programma. Het wordt uitkijken naar het duel tussen KRC Genk Ladies met Davinia Vanmechelen tegen haar ex-club Standard. RSC Anderlecht ontvangt op hetzelfde moment OH Leuven en op zaterdag ontvangt KSK Heist dit keer bekerhouder KAA Gent Ladies.

Super League – 4de speeldag:

Standard – RSC Anderlecht 2-2 (rust: 2-0);
Doelpunten: 11′ Maurane Marinucci 1-0, 18′ Charlotte Cranshoff 2-0, 67′ Tine De Caigny 2-1, 84′ Aline Zeler 2-2.

Bekijk de video met de hoogtepunten van de wedstrijd met dank aan Christophe Evrard:

Bekijk een reactie van Lisa Lichtfus (Standard):


Bekijk een reactie van Heleen Jacques (RSC Anderlecht):

Bekijk een reactie van Charlotte Cranshoff (Standard):

Bekijk een reactie van Sarah Wijnants (RSC Anderlecht):


Bekijk een reactie van Yuna Appermont (Standard):

Bekijk ook nog de fotoreportage van Louis Evrard via:
RSCA Media

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies 3-3 (rust: 3-2);
Doelpunten: Sylke Calleeuw 0-1 op strafschop, Nadine Hanssen 0-2, Marie Minnaert 1-2, Mariam Abdulai Toloba 2-2 op strafschop, Margaux Van Ackere 3-2, Sylke Calleeuw 3-3.

Bekijk de doelpunten van dit duel met dank aan Sportbeat:

OH Leuven – KSK Heist 1-2 (rust: 1-0);
Doelpunten: 8′ Celien Guns 1-0, 35′ Linde Janssens 1-1, 55′ Jessica Pironet 1-2 op strafschop!

Bekijk het volledige duel met dank aan OHL TV:

Luister naar een reactie van Lauren Huys (KSK Heist):

De stand na de 4de speeldag is:
1. RSC Anderlecht 4-10 (21-4);
2. KRC Genk Ladies 4-7 (13-6);
3. Standard 4-5 (10-5);
4. KAA Gent Ladies 4-5 (8-10);
5. OH Leuven 4-3 (2-6);
6. KSK Heist 4-3 (3-26).

Topschutters:

5 goals:
Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies)

4 goals:
Lola Wajnblum (Standard), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);

3 goals:
Rachel Cuschieri (RSC Anderlecht);

2 goals:
Noémie Gelders (Standard), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Henriette Awete (KRC Genk Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Charlotte Cranshoff (Standard), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Celien Guns (OH Leuven).

1 goal:
Justine Blave (Standard), Davinia Vanmechelen (KRC Genk Ladies), Silke Leynen (KRC Genk Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Lenie Onzia (RSC Anderlecht), Chloë Vande Velde (KAA Gent Ladies), Charlotte Van Bavel (KSK Heist), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies). Aline Zeler (RSC Anderlecht), Maurane Marinucci (Standard), Linde Janssens (KSK Heist), Jessica Pironet (KSK Heist), Nadine Hanssen (KRC Genk Ladies), Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies).

Owngoals:
Petra Baldewijns (OH Leuven voor KAA Gent Ladies), Sheryl Merchiers (RSC Anderlecht voor KAA Gent Ladies).

Dit is het programma voor de 5de speeldag in de Super League op vrijdag 6 oktober 2017 om 20u:

KRC Genk Ladies – Standard (E. Van Dorenlaan 144, Genk);
Scheidsrechter: Loïs Otte met als assistenten Maria Etienne en Ella De Vries.

RSC Anderlecht – OH Leuven (Rue De Bruxelles 486, Tubeke);
Scheidsrechters en assistent-scheidsrechters: nog aan te duiden!

Op zaterdag 7 oktober 2017 om 15 uur:

KSK Heist – KAA Gent Ladies (Lostraat 50, Heist-op-den-Berg);
Scheidsrechter: Irmgard Van Meirvenne met als assistenten: Mila Negreiros Da Silva en Valentino De Beuckelaer.

Dit is het programma voor de 6de speeldag in de Super League op vrijdag 13 oktober 2017 om 20u:
Standard – KSK Heist (19u30);
KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht (20u);
KAA Gent Ladies – OH Leuven (20u30).

Volg de tussenstanden via:
Futbol24.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share