Share

Op woensdag 4 en donderdag 5 oktober 2017 stonden de heenwedstrijden van de eerste ronde in de UEFA Women’s Champions League op het programma. Er was wisselend succes voor de Belgian Red Flames die met hun buitenlandse teams in actie kwamen.

Belgisch Gouden Schoen Tessa Wullaert en VfL Wolfsburg namen de beste start met een 0-3-winst op bezoek bij Spaans landskampioen Atletico Madrid. Alle doelpunten vielen na de rust via Pernille Harder (0-1, 47ste minuut), een owngoal van Silvia Meseguer (0-2, 78ste minuut) en een derde doelpunt van Ewa Pajor (0-3, 86ste minuut). De Belgian Red Flame zelf kwam na 73 minuten in het veld voor de Hongaarse Zsanett Jakabfi.

Ook Davina Philtjens, die aan de aftrap stond, en Nicky Van Den Abbeele, die even over het uur inviel, wonnen met Ajax thuis tegen het Italiaanse Brescia. Het werd een bijna typische Ajax-overwinning met 1-0 dankzij een doelpunt van Linda Bakker twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd (88ste minuut). Door de uitsluiting van Marjolijn van den Bighelaar speelde Ajax vanaf de 21ste minuut met tien tegen elf!

Minder goed verging het Janice Cayman en het Franse Montpellier, dat na meer dan 7 jaar afwezigheid op het Europese toneel, thuis onderuit ging tegen het Russische Zvezda Perm 2005. Het werd 0-1 na een owngoal van de Zweedse Linda Sembrant na 64 minuten wedstrijd!

Europees voetbalster van het jaar Lieke Martens lukte op bezoek bij Avaldsnes in Noorwegen haar eerste Europese doelpunt voor FC Barcelona (0-1, 19de minuut). Via Toni Duggan (70ste minuut), Andressa Alves (75ste minuut) en Mariona Caldentey (81ste minuut) werd het in Haugesund uiteindelijk 0-4.

Chelsea zorgde voor een opmerkelijke thuiswinst tegen het Duitse Bayern München. Drew Spence lukte na 10 minuten al het enige doelpunt van dit duel dat ongetwijfeld spannend zal worden in de terugwedstrijd op Duitse bodem.

Titelverdediger Lyon tenslotte won eenvoudig op bezoek bij het Poolse Medyk Konin. Dankzij 3 doelpunten van de Noorse Ada Hegerberg (11de, 29ste en 67ste minuut) en goals van Wendie Renard (32ste minuut) en Eugénie Le Sommer (83ste minuut) werd het 0-5.

Dit waren alle uitslagen:
Op woensdag 4 oktober 2017:
BIIK-Kazygurt (Kazachstan) – Glasgow City (Schotland) 3-0;
Medyk Konin (Polen) – Lyon (Frankrijk) 0-5
PAOK Saloniki (Griekenland) – Sparta Praag (Tsjechië) 0-5;
Apollon (Cyprus) – Linköping (Zweden) 0-1;
Gintra Universitetas (Litouwen) – FC Zürich (Zwitserland) 1-1;
Minsk (Wit-Rusland) – Slavia Praag (Tsjechië) 1-3;
Avaldsnes (Noorwegen) – FC Barcelona (Spanje) 0-4;
LSK Kvinner (Noorwegen) – Bröndby (Denemarken) 0-0;
Ajax (Nederland) – Brescia (Italië) 1-0;
Atletico Madrid (Spanje) – VfL Wolfsburg (Duitsland) 0-3;
Chelsea (Engeland) – Bayern München (Duitsland) 1-0;
Sankt Pölten (Oostenrijk) – Manchester City (Engeland) 0-3;
Fiorentina (Italië) – Fortuna Hjörring (Denemarken) 2-1;
Montpellier (Frankrijk) – Zvezda Perm 2005 (Rusland) 0-1;
Op donderdag 5 oktober 2017:
Olimpia Cluj (Roemenië) – Rosengard (Zweden) 0-1;
Stjarnan (Ijsland) – Rossiyanka (Rusland) 1-1.

Bekijk de hoogtepunten uit Atletico Madrid – VfL Wolfsburg met dank aan VfL Wolfsburg:

Bekijk het doelpunt uit Montpellier – Zvezda Perm met dank aan L’Equipe TV:

Bekijk de hoogtepunten uit Medyk Konin – Lyon met dank aan Melon Sport:

Bekijk de hoogtepunten uit Ajax – Brescia met dank aan Ajax TV:

Bekijk de hoogtepunten uit Fiorentina – Fortuna Hjörring met dank aan Italia 7:

Bekijk Chelsea – Bayern München volledig met dank aan Chelsea FC:

Bekijk Olimpia Cluj – Rosengard volledig met dank aan Olimpia Cluj:

Stjarnan (Ijsland) – Rossiyanka (Rusland) 1-1.

De terugwedstrijden zijn op woensdag 11 en donderdag 12 oktober 2017. De finale staat op donderdag 24 mei 2018 in Kiev (Oekraïne) op het programma!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share