Share

Belgian Red Flame Jana Coryn lukte op zondag 8 oktober 2017 haar tweede competitiedoelpunt in de Franse D1 Féminine. Het was een belangrijke goal want het winnende doelpunt voor Lille OSC op bezoek bij Fleury en dat in de toegevoegde tijd van de wedstrijd!

Jana Coryn kopte in de 90ste + 4′ minuut bij een gelijke stand (1-1) een voorzet vanop links van Marine Dafeur tegen de netten. Zo lukte ze haar 2de competitiegoal van het seizoen en werd het 1-2. Net na de rust was Rijsel op achterstand gekomen na een goal van Salma Amani (1-0, 46ste minuut) maar kort na de rust devieerde Charlotte Bruère-Clement een voorzet vanop links van de bij de rust ingevallen Silke Demeyere in eigen doel (1-1, 51ste minuut). Maud Coutereels is nog altijd de captain bij Rijsel dat door het doelpunt van Jana Coryn voor de tweede keer won in de competitie dit seizoen en voor de eerste keer buitenshuis. Op de openingsdag won Lille OSC al thuis met 3-0 tegen Bordeaux! Op zondag 15 oktober 2017 ontvangt Rijsel, dat nu 7de is met 7 punten op 15, op de 6de speeldag Marseille, de ex-club van Sara Yüceil, die nog maar 2 puntjes haalde dit seizoen.

Bekijk de doelpunten van Lille OSC na 1.21 met dank aan FFF TV:

Janice Cayman en Montpellier herpakten zich na de thuisnederlaag vorige week tegen Lyon (0-5) en de midweekse nederlaag in de UWCL tegen Zvezda Perm (0-1). Montpellier won met 0-6 op bezoek bij Rodez. Janice Cayman speelde de volledige wedstrijd.

Dzsenifer Marozsan viel in het duel tegen Bordeaux geblesseerd uit! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Lyon, dat thuis met 2-0 won tegen Bordeaux, is na 5 speeldagen leider met 15 op 15, PSG volgt op 2 punten, Montpellier op 3. Bij Lyon viel Duits international Dzsenifer Marozsan uit met een jukbeenbreuk. Hoe lang ze niet zal kunnen spelen is nog niet bekend.

Bekijk ook nog de doelpunten van de 4de speeldag in Frankrijk met o.a. Montpellier – Lyon met dank aan FFF TV:


Ook nog melden dat Gouden Schoen Tessa Wullaert
op zondag 8 oktober 2017 voor 1.505 toeschouwers An der Alten Försterei in Berlijn het openingsdoelpunt lukte voor VfL Wolfsburg in de Duitse beker op bezoek bij 1.FC Union Berlin in een wedstrijd die uiteindelijk op 0-6 eindigde!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Op zondag 8 oktober 2017 hebben ook Costa Rica, Egypte en Polen zich bij de mannen geplaatst voor het WK 2018 in Rusland! 15 van de 32 deelnemers waaronder België zijn inmiddels bekend.

Share