In de 2de klasse A noteerden we op de 4de speeldag vooral thuisoverwinningen. USGTH B, GFA Sinaai, Dames VK Egem, KSKV Zwevezele en KAA Gent Ladies C. 3 ploegen hebben nog het maximum maar ze hebben niet allemaal evenveel wedstrijden gespeeld.

KAA Gent Ladies C en Dames VK Egem hebben nu 12 op 12, Club Brugge dat vrij was heeft 9 op 9. Alleen Maria-ter-Heide kon in deze reeks winnen op verplaatsing: 0-1 op bezoek bij nieuwkomer KSV Sottegem dankzij een doelpunt van Thaïs Oosters (17de minuut).

Lisa Lefere van KSK Voorwaarts Zwevezele zorgde voor de uitschieter. Zij scoorde in de 7-0-thuiswinst tegen Olsa Brakel maar liefst 4 keer! Dat zijn evenveel doelpunten als het beloftenteam van Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage lukte tegen het beloftenteam van SV Zulte Waregem! Op aangeven van Pauline Bouttiau zorgde Estelle Dessily voor het openingsdoelpunt (1-0, 16de minuut) amar 9 minuten later zorgde Machteld Vandenbroucke voor de gelijkmaker 1-1, meteen ook de ruststand. Na de pauze zorgde Margot Cartage voor de 2-1 (49ste minuut) en drie minuten later lukte Estelle Dessily opnieuw op aangeven van Pauline Bouttiau de 3-1 (52ste minuut). In de toegevoegde tijd zette Fiona Ballez de eindstand op het bord (4-1).

Lisa Lefere (links) juicht! Ze scoorde 4 keer voor KSK Voorwaarts Zwevezele tegen Olsa Brakel! Foto – (c) KSKV Zwevezele/KVM