Share

Op de zomerse zonnige zaterdag 14 oktober 2017 stond in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal de 5de speeldag op het programma. Er waren hier en daar enkele leuke affiches te bekijken en er vielen een flink aantal goals.

Dit waren de uitslagen:

1ste klasse:
USGTH – KAA Gent Ladies B 2-2;
Massenhoven – DVC Eva’s Tienen 6-0;
SV Zulte Waregem – Kontich 1-1;
SC E. Aalst – Wuustwezel 5-0;
FW Diksmuide Merkem – Svelta Melsele 1-2;
Standard B – FWS Woluwe 2-1;
VC Moldavo – Tongeren DV 0-2.

USGTH blijft alleen leider met 13 punten op 15. Massenhoven is nu de eerste achtervolger met 12 op 15. SV Zulte Waregem is 3de met 11 punten. Onderaan hebben zowel VC Moldavo als DVC Eva’s Tienen nog altijd geen punten!

2de klasse A:
KSK Beveren – KSKV Zwevezele 1-5;
Club Brugge – Dames VK Egem 5-2;
Olsa Brakel – USGTH B 0-3;
KDC Ruddervoorde – KSV Sottegem 1-1;
Maria-ter-Heide – KAA Gent Ladies C 2-2;
SV Zulte Waregem B – GFA Sinaai 3-3;
Cerkelladies Brugge bye.

KAA Gent Ladies C en KSKV Zwevezele delen de leiding met 13 punten uit 5 duels, Club Brugge heeft als enige team nog het maximum 12 op 12 en staat op de 3de plaats. Ook Dames VK Egem heeft 12 punten maar het verloor voor het eerst punten in deze competitie! Onderaan pakte KDC Ruddervoorde een eerste punt, KSK Beveren staat nu alleen op de laatste plaats zonder punten!

2de klasse B:
Miecroob Veltem – Esperanza Pelt 4-1;
RSC Anderlecht B – KRC Genk Ladies B 2-6;
E. Louwel – Tongeren B 3-2;
RFC Luik – Sibret 0-2;
KV Mechelen – OH Leuven B 1-2;
Sterrebeek – VC Moldavo 1-0;
ASE De Chastre – Standard C 1-1.

KRC Genk Ladies B blijft alleen leider met het maximum van de punten: 15 op 15. Ook OH Leuven B heeft nog altijd het maximum maar met een wedstrijd minder gespeeld (12 op 12). Sterrebeek heeft ook 12 punten maar uit 5 wedstrijden. Onderaan blijven Esperanza Pelt en het beloftenteam van Tongeren nog altijd zonder punten. Ze zien Miecroob Veltem, dat voor het eerst won dit seizoen, uitlopen!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Voor de uitslagen en de video’s van de wedstrijden van vrijdag 13 oktober 2017 in de Super League kan je hieronder terecht:
Vrouwenteam.be

Share