Share

Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem bestaat nog maar pas en toch voerde het inmiddels al een allereerste trainerswissel door. Na een mooi seizoen 2016-17 was de chemie tussen trainer Frederik Claeys en de spelersgroep wat uitgewerkt en dus nam T2 Sofie Verdonck op zaterdag 14 oktober 2017, op de 5de speeldag in eerste klasse tegen Svelta Melsele, de honneurs waar. De nieuwe T1 zat evenwel als een aandachtig toeschouwer in de tribune en zag zijn toekomstige ploeg verliezen met 1-2.

De 50-jarige Chris Delheye, een man met ervaring als speler bij o.a. SK Roeselare, SV Diksmuide, WS Houthulst, KFC Poperinge en SV Koekelare, wordt de opvolger van Frederik Claeys. Hij leidt vanaf dinsdag 17 oktober 2017 de trainingen. Als trainer werkte hij bij o.a. SV Koekelare (1x kampioen), Ichtegem, WS Houthulst (1x kampioen), SK Vlamertinge en SVD Kortemark waar hij in 6 jaar ook 2 keer kampioen werd voor het laatst in 2015.

Het bestuur liet nog het volgende weten:
“Hij lijkt ons de geknipte man om Famkes Westhoek Diksmuide Merkem opnieuw de juiste weg te wijzen. Welkom in een zeer warme club die je ondertussen door je dochter Laura al heel goed kent, Chris!”

De eerstvolgende wedstrijd van Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem is op zaterdag 21 oktober 2017 op bezoek bij DVC Eva’s Tienen met aftrap om 15 uur. De week nadien, op zaterdag 28 oktober 2017, ontvangt FW Diksmuide-Merkem het beloftenteam van KAA Gent Ladies. De aftrap op De Pluimen is dan om 16 uur!

Lees nog meer over Chris Delheye:
Het Nieuwsblad

Bekijk de uitslagen in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal:
Vrouwenteam.be

Share