Vorig seizoen waren ze kampioen in respectievelijk de eerste provinciale West-Vlaanderen en de eerste provinciale Oost-Vlaanderen. We hebben het over KDC Ruddervoorde en KSV Sottegem die op zaterdag 14 oktober 2017 voor het eerst tegenover mekaar stonden in de 2de klasse A van het Belgische vrouwenvoetbal.

Het team van KDC Ruddervoorde in de 2de klasse A voor de thuiswedstrijd tegen KSV Sottegem! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Vooraf had KDC Ruddervoorde in 3 duels nog geen punten kunnen sprokkelen en daar wilden ze thuis tegen KSV Sottegem toch verandering in brengen. KSV Sottegem boekte wel al een driepunter in deze competitie op hoger niveau bij de vorige uitwedstrijd op KSK Beveren (0-2). Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

U kan de video met de hoogtepunten van dit duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

KDC Ruddervoorde – KSV Sottegem eindigde dus op een gelijkspel na doelpunten vlak voor de rust van Julie Meseure (1-0, 45ste + 1′ minuut) en van Shana De Frenne kort na de pauze (1-1, 50ste minuut). De scheidsrechter met dienst Alexander Van Parys kwam te laat en moest bij het wedstrijdbegin vervangen worden door een lokale aanwezige referee. Net toen de nieuwe scheidsrechter op het veld was gekomen liep Gloria Lamon een blessure op. De captain van KSV Sottegem scheurde de ligamenten van haar enkel waardoor ze een tijdje niet op de velden te zien zal zijn. Deze redactie wenst haar in elk geval een voorspoedig herstel toe.

KSV Sottegem voor de aftrap van het duel tegen KDC Ruddervoorde op zaterdag 14 oktober 2017! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Na het gelijkspel staat KSV Sottegem nu op de 8ste plaats in de 2de klasse met 4 punten uit 5 wedstrijden. KDC Ruddervoorde staat 12de met 1 punt uit 4 duels. Op de volgende speeldag gaat KDC Ruddervoorde op zaterdag 21 oktober 2017 op bezoek bij leider KAA Gent Ladies C met aftrap om 17 uur. KSV Sottegem ontvangt een uurtje eerder met Club Brugge het team dat dit seizoen in deze reeks nog geen enkel punt verloor.

Luister naar de reacties na KDC Ruddervoorde – KSV Sottegem met Julie Meseure (KDC Ruddervoorde):