Share

Zowel VfL Wolfsburg, het team van Tessa Wullaert, als Montpellier, het team van Janice Cayman, krijgen in de achtste finale te maken met een Italiaanse tegenstander. Dat was het resultaat van de loting op maandagmiddag 16 oktober 2017 in het Zwitserse Nyon.

Ze hadden in de achtste finale al tegen mekaar kunnen uitkomen maar wie weet gebeurt dat later nog in de UEFA Women’s Champions League 2017-18. Nu ontmoeten ze allebei een team uit Italië. Brescia, het team dat in de eerste ronde Ajax met Davina Philtjens en Nicky Van Den Abbeele uitschakelde, speelt in de achtste finale eerst thuis tegen Montpellier. De Italiaanse kampioen Fiorentina is de tegenstander van VfL Wolfsburg en ook dat duel gaat eerst op Italiaanse bodem door. Zowel Tessa Wullaert als Janice Cayman krijgen dus al een voorproefje van Italië waartegen de Belgian Red Flames ook op weg naar het WK 2019 in Frankrijk zullen uitkomen. De opvallendste affiche in de achtste finales is het Engelse Chelsea tegen het Zweedse Rosengard. Titelverdediger Lyon kreeg de verste verplaatsing met BIIK Kazygurt uit Kazachstan!

Dit zijn alle achtste finales:
Sparta Praag (Tsjechië) – Linköping (Zweden);
Gintra Universitetas (Litouwen) – FC Barcelona (Spanje);
Chelsea (Engeland) – Rosengard (Zweden);
LSK Kvinner (Noorwegen) – Manchester City (Engeland);
Brescia (Italië) – Montpellier (Frankrijk);
BIIK Kazygurt (Kazachstan) – Lyon (Frankrijk);
Fiorentina (Italië) – VfL Wolsburg (Duitsland);
Stjarnan (Ijsland) – Slavia Praag (Tsjechië).

De heenwedstrijden zijn op woensdag 8 en donderdag 9 november 2017, de terugwedstrijden op woensdag 15 en donderdag 16 november 2017. De finale is op donderdag 24 mei 2018 in Kiev.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share