De Belgian Red Flames U19 kwamen op dinsdag 17 oktober 2017 voor het eerst in actie in de eerste EK-kwalificatieronde richting het EK 2018 in Zwitserland. België opende in Rohrbach am der Lafnitz in Oostenrijk tegen Macedonië.

Onder leiding van bondscoach Xavier Donnay (Kris Van Der Haegen is bezig met de voorbereiding van de Belgian Red Flames voor de duels tegen Roemenië en uit bij Portugal) werd er met 5-1 gewonnen tegen Macedonië. Ulza Maksuti, de captain van Macedonië opende de score na 20 minuten (0-1 maar via doelpunten van Shari Van Belle (1-1, 39ste minuut) en Tiffanie Vanderdonckt (2-1, 44ste minuut) gingen de Belgian Red Flames U19 de rust in met een voorsprong. In de tweede helft zorgden het Gentse trio Shari Van Belle (3-1, 68ste minuut), Marie Minnaert (4-1, 69ste minuut) en Mariam Abdulai Toloba (5-1, 80ste minuut) uiteindelijk nog voor een ruime Belgische overwinning.

In het andere duel op de openingsdag verloor Kroatië in Bad Waltersdorf met 0-4 tegen gastland Oostenrijk. De Kroatische Ivana Hrnjkas opende de score met een doelpunt in eigen doel (0-1, 31ste minuut). Via Magdalena Bachler (0-2, 36ste minuut) en Melanie Brunnthaler (0-3, 39ste minuut) liep het gastland nog voor de rust verder uit. Laura Wienroither zette na 47 minuten al de eindstand op het bord: 0-4.

Nu vrijdag 20 oktober 2017 volgt het 2de duel voor de Belgian Red Flames U19 in Oostenrijk tegen Kroatië. Op maandag 23 oktober 2017 wordt nog tegen gastland Oostenrijk gespeeld.