Belgian Red Flame Jana Coryn kon op zondag 15 oktober 2017 als enige Belgische speelster in het buitenland een doelpunt scoren voor haar club. Dat gebeurde in het duel tussen Lille OSC en Marseille dat werd gespeeld in het stadion van Villeneuve-d’Ascq.

Rijsel stond halfweg de wedstrijd op achterstand
na een doelpunt kort voor de rust van de Ijslandse Fanndís Fridriksdóttir (0-1, 42ste minuut). Iets minder dan een kwartier voor het einde lukte Jana Coryn de gelijkmaker (1-1, 77ste minuut). Het was al het 3de competitiedoelpunt van de Belgische op de 6de speeldag in de D1 Féminine. Daardoor komt ze in de topschuttersstand naast o.a. Camille Catala (Paris FC) en Kheira Hamraoui (Lyon). Haar ploeggenote bij Rijsel Ouleymata Sarr lukte al 5 goals terwijl de Noorse Ada Hegerberg (Lyon) voorlopig topschutter is met 9 goals na 6 speeldagen.

Lyon won op de 6de speeldag met 0-5 op bezoek bij Soyaux met o.a. een goal van Hegerberg en een dubbel van Eugénie Le Sommer die zo al op 8 treffers staat. Lyon is leider met 18 punten op 18 voor PSG, dat de Parijse derby won op bezoek bij Paris FC met 0-1 dankzij een goal van Marie-Antoinette Katoto, goed voor haar 7de goal van het seizoen. Montpellier, het team van Janice Cayman, won thuis met 1-0 tegen Guingamp dankzij een doelpunt van verdediger Laura Agard! Montpellier staat 3de met 15 punten.

U kan het doelpunt van Jana Coryn, de gelijkmaker tegen Marseille na 77 minuten wedstrijd, bekijken met dank aan FFF TV net als de goals uit alle andere duels van de 6de speeldag: