Share

Op dinsdag 24 oktober 2017 staat de voor de Belgian Red Flames belangrijke WK-kwalificatieinterland in Penafiel tegen Portugal op het programma. Die wedstrijd is rechtstreeks te bekijken op de Portugese televisie!

***Op weg naar het WK 2015 in Canada won België op woensdag 17 september 2014 in Abrantes het laatste WK-kwalificatieduel met 0-1 tegen Portugal dankzij een doelpunt van Tessa Wullaert na 18 minuten. Dat duel was destijds nog niet live te zien op televisie niet in Portugal maar ook niet in België. Drie jaar verder krijgt het WK-kwalificatieduel Portugal-België wel televisiebelangstelling. De wedstrijd in Penafiel zal immers rechtstreeks te zien zijn op RTP1 (de Portugese Eén) en het ook in België te ontvangen RTP Internacional. De Belgische televisie ontbreekt voor deze belangrijke WK-kwalificatieinterland. De aftrap is om 17 uur lokale tijd, dat is 18 uur in België.

De ervaren Claudia Neto is er niet bij in Penafiel voor Portugal – België! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Van de 15 duels tussen Portugal en België won Portugal, recent ook debutant op het EK 2017 in Nederland en tegenwoordig 34ste op de FIFA-wereldranglijst, er slechts 2. Dat was op weg naar het WK 1999 in de Verenigde Staten toen Portugal in 1998 zowel thuis (op 28 februari 1998 in Cantanhede) als op Belgische bodem (op 4 april 1998 op de kleine Heizel) met 2-0 won! De belangrijkste afwezige voor het duel van dinsdag 24 oktober 2017 is Claudia Neto. De speelster met 119 interlands en 19 goals is out met een verrekking en werd in de selectie vervangen door een verdediger Filipa Rodrigues.

***Het duel zal onder leiding staan van een Russisch trio. Nastasia Pustovoitova werd door de UEFA aangewezen als scheidsrechter met als assistenten haar landgenotes Ekaterina Kurochkina en Sabina Valieva. Ana Texeira uit Portugal zelf is de vierde scheidsrechter.

***Portugal komt na het EK 2017, waar het in de groepsfase won tegen Schotland en dus 3 punten haalde, voor het eerst in actie op weg naar het WK 2019 in Frankrijk. Voor aanvang van het duel zal ook al de uitslag van Italië – Roemenië gekend zijn. Beide teams spelen immers op dinsdag 24 oktober 2017 al om 15 uur tegen mekaar in Castel di Sangro.

De stand vooraf in groep 6 is:
1. België 2-6 (15-2);
2. Italië 2-6 (6-0);
3. Portugal 0-0 (0-0);
4. Roemenië 2-0 (2-4);
5. Moldavië 2-0 (0-17);

Carole Costa lukte in 2013 het doelpunt van Portugal op bezoek in België tegen de Belgian Red Flames vanuit een vrije trap! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

***Eén speelster uit de selektie voor de WK-kwalificatiewedstrijd van dinsdag 24 oktober 2017 scoorde ooit al een doelpunt tegen België. Centrale verdediger Carole deed dat uit een vrije trap op het Kiel toen België op woensdag 31 oktober 2013 in het stadion van Beerschot met 4-1 won tegen Portugal!

Bekijk deze goal nog eens met dank aan de KBVB:

***Voor de volledigheid geven we U ook de Portugese selektie van bondscoach Francisco Neto voor het duel tegen België (met eerst de ploeg waar ze voor spelen en vervolgens de naam van de speelster):
Levante UD (Spanje) – Jéssica Silva;
Sporting Clube de Portugal – Patrícia Morais (doelvrouw), Ana Borges, Tatiana Pinto, Fátima Pinto, Joana Marchão, Carole Costa, Ana Leite, Matilde Fidalgo, Diana Silva;
Rodez Aveyron Football (Frankrijk) – Raquel Infante;
SC Braga – Sílvia Rebelo, Mélissa Antunes, Vanessa Marques, Dolores Silva, Laura Luís, Rute Costa (doelvrouw), Andreia Norton;
Grindavik FC (Ijsland) – Carolina Mendes;
Estoril Praia – Filipa Rodrigues.

Zie ook nog over de rechtstreekse televisieuitzending via:
RTP

U kan het duel ook volgen via:
UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share