Share

De Belgian Red Flames maakten op maandag 23 oktober 2017 bij een warme zon, een licht briesje en een temperatuur van 24 graden voor het eerst kennis met het Estadio Municipal 25 de Abril in Penafiel waar ze op dinsdag 24 oktober 2017 hun eerste uitwedstrijd zullen spelen in de WK-kwalificatie richting Frankrijk 2019.

Bondscoach Ives Serneels en assistent Kris Van Der Haegen overleggen even op het veld van Penafiel. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op de afsluitende training die 15 minuten open was voor de pers lieten bondscoach Ives Serneels en assisstent Kris Van Der Haegen onder het toeziend oog van Marc Lesenfants, de voorzitter van het Belgische vrouwenvoetbal, niet in hun kaarten kijken. Komen dezelfde elf als tegen Roemenië aan de aftrap of mag Aline Zeler straks vanaf het begin van de wedstrijd als centrale verdediger toetreden tot de club van speelsters met 100 interlands achter hun naam? Of er ook wijzigingen komen op het middenveld krijgen we in elk geval op de wedstrijddag tegen de klok van 17 uur lokale tijd (18 uur in België) te weten als de opstelling van de Belgian Red Flames voor het duel tegen Portugal wordt bekend gemaakt.

De Belgian Red Flames bij hun laatste training in het Estadio Municipal 25 de Abril in Penafiel! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

U kan de wedstrijd ook in België volgen via RTP1 of RTP Internacional dat net als tijdens het EK 2017 het Portugese nationale vrouwenvoetbalteam in beeld brengt. Proximus TV, dat eerst geen interesse had, zou het duel nu toch uitzenden.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Lees nog meer over Portugal – België:

Vrouwenteam.be

PS: De Belgian Red Flames U19 hebben ondertussen hun derde en laatste wedstrijd in de eerste EK-kwalificatieronde tegen Oostenrijk met 3-0 verloren. Een nederlaag zonder zware gevolgen want ze waren al geplaatst voor de Eliteronde die in de lente van volgend jaar zal plaatsvinden. In de andere wedstrijd werd Macedonië – Kroatië 0-1.

Share