Share

Op maandag 23 oktober 2017 werd Lieke Martens in Londen als eerste Nederlandse ooit uitgeroepen tot wereldvoetbalster van het jaar. Er was nog meer succes voor de Oranje Leeuwinnen want ook bondscoach Sarina Wiegman ging met de trofee van beste coach in het vrouwenvoetbal aan de haal.

Bekijk de video met dank aan de KNVB en Ons Oranje:

Bekijk de video van de FIFA:

Het was Celia Sasic die de winnares van de wereldvoetbalster van het jaar mocht aankondigen. Jammer genoeg kon Lieke Martens vanwege de WK-kwalificatieinterland in Groningen tegen Noorwegen niet aanwezig zijn op het gala om de trofee in ontvangst te nemen. Maar ze kreeg die eerder op de dag uit handen van Marco Van Basten in aanwezigheid van al haar voetballende collega’s bij de Oranje Leeuwinnen die ze uitvoerig bedankte net als haar ouders zonder wie dit alles niet mogelijk zou geweest zijn. De ex-speelster van Standard en tegenwoordig bij FC Barcelona was uiteraard heel blij met het winnen van deze trofee.

Sarina Wiegman met de EK-trofee. Nu werd ze ook nog verkozen tot beste coach in het vrouwenvoetbal! Foto – (c) Sportipx.be / David Catry

Ook Sarina Wiegman, die Nederland naar de Europese titel leidde, mag een nieuwe trofee op haar erelijst bijschrijven. Ze werd verkozen tot beste coach uit het vrouwenvoetbal in 2017.

Bij de mannen won Cristiano Ronaldo voor de vijfde keer de award. CR7 was uiteraard enorm fier om deze trofee te mogen ontvangen uit handen van Diego Maradona, de Braziliaanse Ronaldo en FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

Een overzicht van The Best:

Men’s Player: Cristiano Ronaldo
Women’s Player: Lieke Martens
Men’s Coach: Zinedine Zidane
Women’s Coach: Sarina Wiegman
Goalkeeper: Gianluigi Buffon
Puskás Award: Olivier Giroud
Fan Award: Celtic supporters
Fair Play Award: Francis Kone
World11: Gianluigi Buffon; Dani Alves, Leonardo Bonucci, Sergio Ramos, Marcelo; Toni Kroos, Andres Iniesta, Luka Modric; Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar.

Lees nog meer via:

FIFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share