Share

Op woensdag 8 november 2017 beginnen de achtste finales van de UEFA Women’s Champions League al in de vroege ochtend. Dat komt omdat titelverdediger Olympique Lyonnais zijn heenwedstrijd speelt in Kazachstan waar het al 5 uur later is dan bij ons. Ook Belgian Red Flames Janice Cayman en Tessa Wullaert komen woensdag in actie!

Tessa Wullaert, hier nog met de Belgian Red Flames, op bezoek in Portugal! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Gouden Schoen Tessa Wullaert gaat met VfL Wolfsburg op bezoek bij de Italiaanse landskampioen Fiorentina. De wedstrijd gaat door om 19 uur in het Stadio Artemio Franchi van Firenze waar op 30 juni 1990 nog de kwartfinale op het WK Voetbal 1990 tussen Argentinië met Diego Armando Maradona en Joegoslavië (0-0 na verlengingen en 3-2 na strafschoppen) gespeeld werd. Ook tal van andere bekende namen uit het verleden (Roberto Baggio) en het heden (Dries Mertens, Radja Nainggolan) speelden al op het voetbalgras van het mooie Firenze.

Janice Cayman als captain van de Belgian Red Flames in Leuven tegen Roemenië! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Janice Cayman, die het voorbije weekend vanop de strafschopstip de eer redde voor haar club Montpellier op bezoek bij PSG (3-1-verlies), vertoeft op dit ogenblik eveneens in Italië. Montpellier speelt immers in de vroege namiddag om 15 uur al uit tegen Brescia, het team dat Ajax (Davina Philtjens en Nicky Van Den Abbeele) uitschakelde in de eerste ronde van de UWCL. Die wedstrijd gaat door in het Stadio Tullio Saleri waar AC Lumezzani, een club uit de Serie D, normaal gezien speelt.

Wereldvoetbalster en Europees voetbalster van het jaar Lieke Martens speelt met FC Barcelona in Litouwen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Wereldvoetbalster van het jaar Lieke Martens is met FC Barcelona te gast in Litouwen waar het in het Siauliai Central Stadium om 18 uur lokale tijd (17 uur bij ons) speelt tegen Gintra Universitatetas. Verder is er ook nog op woensdag Sparta Praag-Linköping en Chelsea-Rosengard. Op donderdag 9 november 2017 volgen LSK Kvinner – Manchester City en Stjarnan-Slavia Praag!

Foto – (c) Olympique Lyonnais

Maar begonnen wordt er dus in het Namyz Stadium in Shymkent waar de UWCL-titelverdediger de achtste finales opent tegen BIIK Kazygurt om 12 uur lokale tijd dat is om 7 uur bij ons!

Hieronder kan U alle tussenstanden volgen:

UEFA – UWCL

Voor meer over Fiorentina – VfL Wolfsburg kan U hier terecht:
Violachannel

Voor meer over Brescia – Montpellier kan U terecht op:
Brescia Calcio Femminile

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

* Bekijk het strafschopdoelpunt van Janice Cayman voor Montpellier op bezoek bij PSG na 4.20 met dank aan FFF TV:

Share