Share

Net in het weekend dat vrouwelijk blauw-zwart op bezoek bij leider KSK Voorwaarts Zwevezele voor het eerst punten verloor in deze competitie kon buur Cerkelladies Brugge voor het eerst dit seizoen in de 2de klasse A winnen.

Voor aanvang van het thuisduel tegen KSK Beveren hadden beide teams 3 punten. KSK Beveren uit 7 duels nadat het 1 keer won op de 6de speeldag op bezoek bij het beloftenteam van Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage (1-2). Cerkelladies Brugge uit 6 duels na 3 gelijke spelen op KSKV Zwevezele (1-1 op de 2de speeldag), thuis tegen USGTH B (4-4 op de 3de speeldag) en op bezoek bij Olsa Brakel (2-2 op de 7de speeldag).

Thuis tegen KSK Beveren bracht Emma Oosterlinck de thuisploeg onder leiding van Martin Westphal nog voor het halfuur op voorsprong (1-0, 26ste minuut). In het begin van de 2de helft verdubbelde Kimberly Ramandt de voorsprong (2-0, 51ste minuut) en een kwartier voor tijd lukte Kimberly Ramandt ook het derde doelpunt voor de Cerkelladies (3-0, 75ste minuut). Het tegendoelpunt van Twana Steenssens een minuut later (3-1, 76ste minuut) bleek niet meer dan een eerredder te zijn.

Door de winst klimt Cerkelladies Brugge naar de 9de plaats in het klassement met nu 6 punten, dat zijn er 2 minder dan Maria-Ter-Heide, de komende tegenstander in de uitwedstrijd op zaterdag 11 november 2017 met aftrap om 15 uur. KSK Beveren is nu voorlopig alleen 13de en laatste vooraleer het op zaterdag 11 november 2017 om 12 uur thuis speelt tegen het beloftenteam van SV Zulte Waregem, dat het voorbije weekend nog dubbele cijfers lukte tegen Olsa Brakel!

Ook nog melden dat KSK Beveren op 25 november 2017 nog op bezoek gaat bij Olsa Brakel (aftrap om 14 uur) terwijl Cerkelladies Brugge dan voor eigen publiek KDC Ruddervoorde ontvangt met aftrap om 14u30.

Voor meer over de dubbele cijfers van SV Zulte Waregem B tegen Olsa Brakel:
Vrouwenteam.be

Voor meer over het puntenverlies van Club Brugge op bezoek bij KSKV Zwevezele:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Minder leuk nieuws op deze woendag 8 november 2017 was het overlijden van een van de legendarische schutters van Cercle Brugge namelijk Josip Weber. De op 16 november 1964 in het Kroatische Slavonski Brod geboren ‘Joske’, die ook nog voor RSC Anderlecht, Kroatië (3 keer met 1 goal) en de Rode Duivels (8 keer met 6 goals) speelde, overleed op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van prostaatkanker. Deze redactie betuigt haar medeleven aan de familie en vrienden van Josip Weber!

Share