Share

Ex-Belgian Red Flame en ex-voetbalster Imke Courtois is tegenwoordig niet alleen analiste bij de VRT voor de wedstrijden van de Rode Duivels zoals afgelopen vrijdagavond 10 november 2017 tegen Mexico. Ze is ook één van de gezichten voor de vzw Leuven 2030 die zich inzet om de Leuvenaars te overtuigen van groene stroom.

De vzw Leuven 2030 startte vorige week met de campagne ‘Groene Stroom’ om iets te doen aan het klimaat. Het ontwikkelde een website met een applicatie die de Leuvenaars moet aanzetten om over te schakelen op groene stroom. 12 bekende Leuvenaars zetten zich persoonlijk actief in als ambassadeur van het project met naast Imke Courtois ook nog zangeres Selah Sue, burgemeester Louis Tobback, rector Luc Sels, voetballer Björn Ruytinx, presentator Jan Hautekiet, styliste Lien Degol, VN-jongeren vertegenwoordigster Mariame Keita, zaakvoerster Pasquale Amoruso, schrijfster Katrijn Van Bouwel, Director bij Het Depot Mike Naert en kandidate voor het Eurosongfestival Laura Groessenaken.

“Ik ben niet heilig, hier in Leuven vliegt ook CO2 dat van mij komt”, zegt Imke Courtois in een artikel van Hannelore Smitz in Het Nieuwsblad van donderdag 9 november 2017. “Maar als je weet dat je met groene stroom zoveel verschil kan maken, moet je eigenlijk niet twijfelen.”

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Voor nog meer over Leuven 2030 ga naar:

Leuven 2030.be

Share