Share

Een dag na het 3-3-gelijkspel van de Rode Duivels in de vriendschappelijke wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion tegen Mexico stond er op zaterdag 11 november 2017 niet alleen een duel in de Super League op het programma. Naast KSK Heist-KRC Genk Ladies was er ook een volledige speeldag in de eerste en tweede klasse A en B! Hieronder kan U alle resultaten bekijken:

***Super League – 8ste speeldag:

KSK Heist – KRC Genk Ladies 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 65′ Lore Vanschoenwinkel 0-1.

Bekijk de hoogtepunten met dank aan Sportbeat:

Vrijdagavond gespeeld:
Standard – OH Leuven 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 22′ Zoë Van Eynde 1-0;
Rode kaarten: 48′ Celien Guns (OH Leuven) (2x geel), 67′ Elien Nelissen (Standard).

Bekijk de hoogtepunten van dit duel met dank aan Sportbeat:

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht wordt pas op vrijdag 1 december 2017 gespeeld.

In de stand komt KRC Genk Ladies naast RSC Anderlecht met evenveel punten (16) maar het heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. KAA Gent Ladies volgt op 2 punten met 7 gespeelde wedstrijden, Standard staat 4de met 11 punten na 8 gespeelde duels. OH Leuven is 5de met 6 punten uit 8 wedstrijden, KSK Heist 6de en laatste met 3 punten uit 8 wedstrijden.

***1ste klasse – 9de speeldag:
Massenhoven – Kontich 1-3;
DVC Eva’s Tienen – KAA Gent Ladies B 0-2;
SC E. Aalst – SV Zulte Waregem 1-1;
USGTH – Tongeren 3-0;
FW Diksmuide-Merkem – FWS Woluwe 1-0;
Svelta Melsele – Wuustwezel 6-3;
VC Moldavo – Standard B 3-1.

USGTH blijft eerste met nu 19 punten uit 9 wedstrijden dat zijn er evenveel als Kontich, dat wel een minder goed doelpuntensaldo heeft. Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem is nu alleen 3de met 18 punten, Svelta Melsele volgt op de 4de plaats met 16 punten. Onderaan is Wuustwezel 13de met 7 punten uit 8 duels, DVC Eva’s Tienen is nog altijd 14de en laatste zonder punten uit 9 wedstrijden.

***2de klasse A – 9de speeldag:

KSK Beveren – SV Zulte Waregem B 0-4;
Club Brugge – USGTH B 5-0;
KDC Ruddervoorde – GFA Sinaai 2-1;
Dames VK Egem – KSK Voorwaarts Zwevezele 1-0;
Maria-Ter-Heide – Cerkelladies Brugge 1-4;
KSV Sottegem – KAA Gent Ladies C 1-5;
Olsa Brakel bye;

Club Brugge profiteert van het 1ste verlies in de competitie van KSK Voorwaarts Zwevezele om de leidersplaats over te nemen met nu 22 punten uit 8 wedstrijden. KSKV Zwevezele is nu 2de met 20 punten uit 9 duels, Dames VK Egem komt op de 3de plaats dichterbij met 19 punten uit 8 duels. Onderaan springt Cerkelladies Brugge over Maria-Ter-Heide naar de 8ste plaats met 9 punten uit 8 wedstrijden, Maria-Ter-Heide heeft 8 punten uit 9 duels. KDC Ruddervoorde wordt alleen 10de met nu 7 punten uit 8 wedstrijden. KSV Sottegem en Olsa Brakel delen de 11de plaats met 4 punten uit 8 duels. KSK Beveren blijft 13de en laatste met 3 punten uit 9 wedstrijden.

***2de klasse B – 9de speeldag:
Esperanza Pelt – VC Moldavo B 1-1;
Miecroob Veltem – Wallonia Club Sibret 2-2;
RSC Anderlecht B – Tongeren B 6-1;
E. Louwel – RFC Luik 1-2;
Standard C – KRC Genk Ladies B 0-3;
ASE De Chastre – OH Leuven B 3-3;
KOVC Sterrebeek – KV Mechelen 0-0.

KRC Genk Ladies B heeft als enige nog het maximum en is alleen leider met 24 punten op 24, OH Leuven B is 2de op 2 punten van de koploper met evenveel gespeelde wedstrijden. KV Mechelen is 3de met 17 punten uit 9 wedstrijden, KOVC Sterrebeek 4de met 16 punten uit 9 duels. Onderaan is Sibret 9de met 11 punten uit 9 wedstrijden en dat zijn er evenveel als RSC Anderlecht B. RFC Luik is 11de met 10 punten uit 9 duels, Miecroob Veltem is 12de met 5 punten uit 9 wedstrijden, Esperanza Pelt 13de met 2 punten uit 9 wedstrijden en Tongeren B 14de en laatste nog zonder punten uit 8 duels.

* EK-kwalificatie basketbal in Fribourg:
Zwitserland – Belgian Cats 56-85.

*** Mannen – Proximus League 1B:
Tubeke – Lierse 1-2;
Westerlo – Union SG 0-1;

Marc Wilmots wordt met Ivoorkust geen tegenstander van de Rode Duivels op het WK 2018 in Rusland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry


*** Marc Wilmots, de ex-bondscoach van de Rode Duivels, is er met Ivoorkust in groep C van de Afrikaanse zone niet in geslaagd om zich te plaatsten voor het WK 2018 in Rusland.
‘De Olifanten’ verloren in Abidjan voor eigen publiek met 0-2 tegen Marokko, dat onder leiding stond van Hervé Renard (ex-coach van Ivoorkust). De doelpunten werden gescoord door Nabil Dirar (0-1, 25ste minuut), de ex-speler van Diegem, Westerlo en Club Brugge, en door Mehdi Benatia (0-2, 30ste minuut). In groep A veroverde Tunesië het ticket voor het WK 2018 in Rusland door een 0-0-gelijkspel tegen Lybië. Vrijdagavond al veroverde Senegal het WK-ticket in groep D. Egypte was eerder winnaar van groep E terwijl Nigeria groep B won!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Foto – (c) Panini

PS: Ook nog melden dat het Panini Album 2018 opnieuw geen oog heeft voor het Belgische vrouwenvoetbal. De 378 stickers zijn volledig gewijd aan het mannenvoetbal en de clubs uit de Jupiler Pro League 1A en de Proximus League 1B. Alle beloftes van de Pro League rond het vrouwenvoetbal werden dus eens te meer in de wind geslagen!

Share