Share

U kon de voorbije weken al bij verschillende media en sociale netwerken lezen over beschuldigingen van pesterijen, grensoverschrijdend gedrag en sexuele agressie in navolging van de affaire Weinstein in de Verenigde Staten. Ook het voetbal is sinds afgelopen vrijdag betrokken partij.

In een interview met het Portugese weekblad Expresso beschuldigde Hope Solo, jarenlang de doelvrouw van het Amerikaanse nationale vrouwenvoetbalteam waarmee ze in 2008 en 2012 Olympisch kampioen werd en in 2015 ook wereldkampioen, ex-FIFA-voorzitter Sepp Blatter van seksuele intimidatie. Zij zegt dat Sepp Blatter, die toen 77 jaar was, haar ‘achterwerk’ vastgreep bij het gala van de Gouden Bal in januari 2013.

“Het gebeurde net voordat ik samen met Blatter het podium opliep. Het was voor mij vervolgens moeilijk om nog uit mijn woorden te komen. Ik was compleet in de war.”

Ze zei ook nog dat ze betreurde dat ze hem nadien niet meer is tegengekomen. “Ik kon hem nooit persoonlijk vertellen dat hij niet het recht had om me aan te raken want zo ga ik daar normaal gezien mee om.”

Hope Solo liet ook nog weten dat seksuele intimidatie ook in het vrouwenvoetbal vaak voorkomt. “Ik heb het tijdens mijn volledige carrière gezien. Het gebeurt zeker niet alleen in Hollywood. Ik begrijp trouwens niet waarom niet meer speelsters zich daarover uitspreken!”

Sepp Blatter, die eerder moest vertrekken bij de FIFA nadat hij in opspraak was geraakt door corruptieschandalen, noemde de beschuldiging van Hope Solo belachelijk.

Lees ook nog via:
Le Monde
en via:
The Guardian
en via:
RMC Sport

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share