Share

Op woensdag 15 november 2017, een dag na de 1-0-oefenwinst van de Rode Duivels in Brugge tegen Japan, staan niet alleen de terugwedstrijden in de achtste finales van de UEFA Women’s Champions League op het programma. Er is ook een ‘duel’ in de Beker van België en U kan de Belgian Cats gaan aanmoedigen in de Lange Munte in Kortrijk!

Janice Cayman (links) en Tessa Wullaert (rechts) zitten Karen Carney (Chelsea & Engeland) op de huid! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Belgian Red Flames Tessa Wullaert en Janice Cayman komen met hun respectievelijke clubs VfL Wolfsburg en Montpellier in actie in de UWCL.

Dit is het volledige programma:
VfL Wolfsburg – Fiorentina (heen: 4-0);
Linköping – Sparta Praag (heen: 1-1);
Rosengard – Chelsea (heen 0-3);
FC Barcelona – Gintra (heen: 6-0);
Olympique Lyonnais – BIIK Kazygurt (heen: 7-0);
Montpellier – Brescia (heen: 3-2);

Op donderdag 16 november 2017 is er nog:
Slavia Praag – Stjarnan (heen: 2-1);
Manchester City – LSK Kvinner (heen: 5-0);

U kan al deze wedstrijden volgen via:

UEFA.com – UWCL

De loting voor de kwart- en de halve finale is op vrijdag 24 november 2017! De finale is op donderdag 24 mei 2018 in Kiev!

Een recente winfie van OH Leuven! Foto – (c) OHL

***In de Beker van België staat de voorlaatste achtste finale op het programma tussen OH Leuven, het team uit de Super League, en het beloftenteam van OHL, dat momenteel hoge ogen gooit in de 2de klasse B! Het is ook een unieke gelegenheid om eens kennis te maken met het Leuvense vrouwenvoetbal. De wedstrijd gaat door in het stadion aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee.
De aftrap is om 20u stipt en de inkom is gratis!

Ook bij het beloftenteam van OH Leuven weten ze dit seizoen wat winnen is! Foto – (c) OHL

***In de EK-kwalificatie basketbal spelen de Belgian Cats in de Lange Munte in Kortrijk na hun overwinning op bezoek bij Zwitserland afgelopen zaterdag (56-85) nu hun eerste thuiswedstrijd tegen Duitsland! Daar begint het spektakel onder leiding van bondscoach Philip Mestdagh en met speelsters Marjorie Carpréaux, Julie Vanloo, Antonia Delaere, Heleen Nauwelaers, Kim Mestdagh, Hanne Mestdagh, Jana Raman, Emma Meesseman, Sofie Hendrickx, Ann Wauters, Kyara Linskens en Jaleesa Maes om 20u30!

Foto – (c) Serch Carriere Images

Dit duel kan U ook bekijken via de livestream van Sporza:
Sporza livestream

Voor een Belgian Cat die ook wel eens graag met een voetbal jongleert kan U hier terecht:
Basketfemminile


Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Romelu Lukaku, hier nog in het shirt van de Rode Duivels tijdens het EK 2016 in Frankrijk, is sinds woensdag 14 november 2017 topschutter aller tijden bij België! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

PS: De 24-jarige Romelu Lukaku scoorde op dinsdag 14 november 2017 in zijn 65ste interland voor België na 72 minuten wedstrijd tegen Japan op aangeven van Nacer Chadli zijn 31ste doelpunt voor de Rode Duivels! Zo staat de spits van Manchester United nu helemaal alleen bovenaan op de topschutterslijst aller tijden van de Rode Duivels met 1 doelpunt meer dan het duo Bernard Voorhoof-Paul Van Himst (allebei goed voor 30 goals) en 3 meer dan het duo Jef Mermans-Marc Wilmots (allebei 28 goals)! Alleen Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg) doet nog beter met 37 goals voor de Belgian Red Flames in 65 interlands!

Bekijk ook nog een recente competitiewedstrijd van het beloftenteam van OH Leuven op bezoek bij Sterrebeek dankzij Vrouwenteam TV:

Share