Op de 9de speeldag in de eerste klasse wonnen leider USGTH en Kontich hun duels, FW Diksmuide-Merkem werd alleen derde na de thuiswinst tegen FWS Woluwe en VC Moldavo boekte een 12 op 12 met een sister act!

VC Moldavo haalde de voorbije weken onder leiding van zijn nieuwe coach Stijn Van Deuren fors uit. Het boekte een 12 op 12! Thuis tegen het beloftenteam van Standard kwam het nog wel vroeg op achterstand na een goal van Morgane Aelen (0-1) maar via Julie Adriaesen stond het nog voor het halfuur en ook bij de rust 1-1. Even voor het uur zorgde Stéphanie Van Gils dan voor de voorsprong (2-1) waarna haar zus Larissa, die eerder op de dag al had gescoord bij het 1-1-gelijkspel voor het beloftenteam op bezoek bij Esperanza Pelt in de 2de klasse en na 74 minuten inviel voor Jacqueline Van Velthoven, het winnende doelpunt lukte op aangeven van Stéphanie! De zusjes Van Gils maakten dus het verschil!

Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage nam met een dubbel van Laura Gorniak en een derde goal van Anais Autem afstand van Tongeren (3-0) waar Lorène Martin uit het veld werd gestuurd!

Kontich maakte na de rust het verschil op bezoek bij Massenhoven met goals van Kim De Wambersie, Maren Sempels en Annelies Van Den Bergh. Selina Gijsbrechts redde de eer voor Massenhoven!

Kontich won de topaffiche uit tegen Massenhoven en blijft co-leider in 1ste klasse! Foto – (c) Kontich FC/LSK

Debbie Decoene was de matchwinnaar voor Famkes Westhoek Diksmuide Merkem tegen FWS Woluwe, het team van ex-assistent bondscoach van de Belgian Red Flames Tamara Cassimon. Onder het toeziend oog van bondscoach Ives Serneels werd het daar 1-0. FW Diksmuide-Merkem wordt nu alleen derde in de stand!

VC Moldavo veranderde een 0-2-achterstand in een 6-3-overwinning en wordt alleen 4de in 1ste klasse! Foto – (c) LSK

De wedstrijd met het meeste goals op deze namiddag in de eerste klasse was Svelta Melsele – Wuustwezel. Bij de rust stond het nog 0-2 maar in de tweede helft zette de ploeg van trainer Karim Didi orde op zaken en ze liepen o.a. via 3 doelpunten van Rebecca Degenaers uit tot 6-2! Gitte Vanwesenbeeck zorgde voor de opmerkelijke 6-3-eindstand! Svelta Melsele staat als nieuwkomer in de reeks nu knap alleen op de 4de plaats! Wuustwezel, dat vorig seizoen ook opklom, heeft het moeilijker met voorlopig een 13de plaats op 14 ploegen!

Ook nog meegeven dat SC Eendracht Aalst en SV Zulte Waregem tot een puntendeling kwamen (1-1) terwijl het beloftenteam van KAA Gent Ladies won op bezoek bij DVC Eva’s Tienen (0-2).

Nu zaterdag 18 november 2017 staan er 2 inhaalduels op het programma met Wuustwezel-Standard B en KAA Gent Ladies B – SC Eendracht Aalst!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 9de speeldag in 1ste klasse:

Massenhoven – Kontich 1-3 (rust: 0-0);
Doelpunten: 59′ Kim De Wambersie 0-1, 78′ Maren Sempels 0-2, 79′ Annelies Van den Bergh 0-3, 88′ Selina Gijsbrechts 1-3.

DVC Eva’s Tienen – KAA Gent Ladies B 0-2 (rust: 0-0);
Doelpunten: 73′ Jenna Van de Keere 0-1, 83′ Karlijn Lycke 0-2 owngoal;
Rode kaart: 88′ Rons (DVC Eva’s Tienen (na 2x geel);

SC E. Aalst – SV Zulte Waregem 1-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: 25′ Amelie Verbeke 0-1, 64′ Evy De Smedt 1-1.

USGTH – Tongeren 3-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 20′ Laura Gorniak 1-0, 80’Laura Gorniak 2-0, 83′ Anais Autem 3-0.
Rode kaart: Lorène Martin (Tongeren DV).

FW Diksmuide-Merkem – FWS Woluwe 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 27′ Debbie Decoene 1-0.

Svelta Melsele – Wuustwezel 6-3 (rust: 0-2);
Doelpunten: 6′ Tinne Van Den Bergh 0-1, 45′ Tinne Van Den Bergh 0-2, 49′ Rebecca Degenaers 1-2, 51′ Femke Van Britsom 2-2, 66′ Esther Buabadi 3-2, 70′ Rebecca Degenaers 4-2, 75′ Rebecca Degenaers 5-2, 80′ Kaily Dhondt 6-2, 82′ Gitte Vanwesenbeeck 6-3.

VC Moldavo – Standard B 3-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 8′ Morgane Aelen 0-1, 24′ Julie Adriaensen 1-1, 58′ Stéphanie Van Gils 2-1, 85′ Larissa Van Gils 3-1.