Share

Met Peru is de laatste mogelijke tegenstander van de Rode Duivels in de groepsfase van het WK 2018 in Rusland bekend geworden. Peru won in de laatste barragewedstrijd op weg naar Rusland met 2-0 tegen Nieuw-Zeeland nadat de heenwedstrijd op 0-0 bleef steken.

België, dat voor de 13de keer meedoet op het hoogste podium, ontloopt als reekshoofd bij de loting op vrijdag 1 december 2017 in het Kremlin van Moskou gastland Rusland, regerend wereldkampioen Duitsland, Brazilië (5x wereldkampioen), Europees kampioen Portugal, Argentinië (2x wereldkampioen), Polen en Frankrijk (wereldkampioen in 1998).

Spanje (wereldkampioen in 2010), Peru, Zwitserland, Engeland (wereldkampioen in 1966), Colombia, Mexico, Uruguay (wereldkampioen in 1930 en 1950) en Kroatië zijn de mogelijke tegenstanders uit bokaal 2.

Denemarken, debutant Ijsland, Costa Rica, Zweden, Tunesië, Egypte, Senegal of Iran kunnen uit bokaal 3 een obstakel zijn voor de Rode Duivels in de groepsfase op weg naar de achtste finales terwijl Servië, Nigeria, Australië, Japan, Marokko, het debuterende Panama, Zuid-Korea of Saoedi-Arabië de weg naar de volgende ronde kunnen versperren als mogelijke opponenten uit bokaal 4.

Gastland Rusland speelt zeker op donderdag 14 juni 2018 om 17 uur de openingswedstrijd in het vernieuwde Luzhniki Stadion van Moskou terwijl de 21ste WK-finale op zondag 15 juli 2018 om 17 uur in datzelfde stadion zal plaatsvinden.

Viervoudig wereldkampioen Italië, drievoudig verliezend WK-finalist Nederland en tweevoudig winnaar van de Copa America Chili wisten zich niet te plaatsen voor het 21ste WK Voetbal. Maar ook Afrikaans kampioen Kameroen (dat succes werd behaald onder Hugo Broos) en Concacaf-Gold Cup winnaar Verenigde Staten, 7x op rij aanwezig sinds het WK 1990 ontbreken.

Waar de Rode Duivels gaan voetballen in Rusland is voorlopig nog niet bekend. Wel al zeker is dat nog voor de loting in Moskou zal plaatsvinden het Russische nationele vrouwenvoetbalteam twee trainingswedstrijden speelt op het Belgian Football Center in Tubeke tegen de Belgian Red Flames.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Voor meer over het 21ste WK Voetbal in Rusland:
UEFA.com
en via:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

Voor meer over de Belgian Red Flames:
Vrouwenteam.be

Share