Share

in de 2de klasse A nam Club Brugge de leiding na het verlies van KSK Voorwaarts Zwevezele op bezoek bij Dames VK Egem maar ook Cerkelladies Brugge won opnieuw en dat op bezoek bij Maria-Ter-Heide.

Cerkelladies ging na de eerste competitieoverwinning van het seizoen op de 8ste speeldag thuis tegen KSK Beveren (3-1) op bezoek bij Maria-Ter-Heide, dat 2 punten meer telde en een plaatsje hoger stond (8ste) in de rangschikking. Toch kwam Cerkelladies al snel op voorsprong toen Kimberly Ramandt slalomde door de groene afweer van de thuisploeg en de bal eenvoudig binnentrapte (0-1, 5de minuut). Maria-Ter-Heide herpakte zich na de vroege achterstand en het kreeg kansen maar op een gelijkmaker was het wachten tot vlak voor de rust toen captain Stephanie Ehlen op aangeven van Thalia De Roovere binnenduwde (1-1, 44ste minuut). In de tweede helft bleef Maria-Ter-Heide de wedstrijd domineren maar het vergat af te werken. Lenny Oerlemans trof o.a. de paal! In het laatste kwartier ging Cerkelladies vervolgens met de overwinning aan de haal dankzij doelpunten van achtereenvolgens Eline Devolder (1-2, 77ste minuut), Emma Oosterlinck (1-3, 81ste minuut) en Jana Daneels (1-4, 87ste minuut). Trainer Frederik Schippers van de thuisploeg werd nog uit het veld gestuurd. Cerkelladies springt door deze overwinning over Maria-Ter-Heide naar de 8ste plaats met nu 9 punten uit 8 wedstrijden, Maria-Ter-Heide wordt 9de met 8 punten uit 9 duels.

De volgende tegenstander van Cerkelladies Brugge op zaterdag 25 november 2017 is KDC Ruddervoorde en ook die ploeg won het voorbije weekend voor de 2de keer in deze competitie. De bezoekers uit Sinaai kwamen wel eerst op voorsprong na een afstandsschot van Silvy Michiels (0-1) maar via Kelly Maene, die alleen op doel afging en scoorde stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Dan haalde Julie Meseure uit vanop de rand van het strafschopgebied met een geplaatst schot over de bezoekende doelvrouw vanop links met rechts (2-1). Het betekende meteen het winnende doelpunt voor KDC Ruddervoorde want in de 2de helft werd er niet meer gescoord!

KDC Ruddervoorde won ook voor de 2de keer in de competitie dit seizoen voor het op bezoek gaat bij Cerkelladies Brugge! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict


Ook Dames VK Egem (1-0)
thuis tegen KSKV Zwevezele en Club Brugge (5-0) thuis tegen het beloftenteam van Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage hielden de 3 punten thuis.

Dames VK Egem voor de aftrap van de derby tegen KSK Voorwaarts Zwevezele! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

KAA Gent Ladies C won met ruime cijfers op bezoek bij KSV Sottegem. Nadat het bij de rust al 0-2 stond na 2 goals van Geena-Lisa Buyle eindigde het duel uiteindelijk op 1-5. Geena-Lisa Buyle scoorde onmiddellijk na de rust nog een derde keer (0-3) waarna Zoe Herregodts milderde voor de thuisploeg (1-3) maar door een dubbel van Camille Vanhoorne werd het uiteindelijk nog 1-5.

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem na de winst op bezoek bij KSK Beveren! Foto – (c) SV Zulte Waregem

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem boekte eveneens een uitoverwinning en dat op bezoek bij KSK Beveren. Daar scoorden Amber Bert voor de rust (0-1, 38ste minuut) en Lies Dierick (0-2, 53ste minuut), Silke Van De Kerckhove (0-3, 82ste minuut) en Machteld Vandenbroucke (0-4, 86ste minuut) in de tweede helft! SV Zulte Waregem B haalt zo een 9 op 9 voor het op de volgende speeldag op zaterdag 25 november 2017 voor eigen publiek Maria-Ter-Heide ontvangt!

Dit waren alle uitslagen op de 9de speeldag:
KSK Beveren – SV Zulte Waregem B 0-4;
Club Brugge – USGTH B 5-0;
KDC Ruddervoorde – GFA Sinaai 2-1;
Dames VK Egem – KSK Voorwaarts Zwevezele 1-0;
Maria-Ter-Heide – Cerkelladies Brugge 1-4;
KSV Sottegem – KAA Gent Ladies C 1-5;
Olsa Brakel bye;

De stand na 9 speeldagen is:
1. Club Brugge 8-22 (44-11);
2. KSKV Zwevezele 9-20 (31-9);
3. Dames VK Egem 8-19 (26-12);
4. KAA Gent Ladies C 9-17 (36-22);
5. USGTH B 8-14 (17-15);
6. SV Zulte Waregem B 8-13 (26-16);
7. GFA Sinaai 8-13 (21-15);
8. Cerkelladies Brugge 8-9 (18-21);
9. Maria-Ter-Heide 9-8 (14-17);
10.KDC Ruddervoorde 8-7 (14-29);
11.KSV Sottegem 8-4 (4-22);
12.Olsa Brakel 8-4 (6-35);
13.KSK Beveren 9-3 (4-37).

Op zaterdag 18 november 2017 zijn er geen competitiewedstrijden in de 2de klasse A!

Het programma voor de volgende speeldag op zaterdag 25 november 2017 om 15 uur:
Olsa Brakel – KSK Beveren (14u);
GFA Sinaai – Club Brugge (14u30);
Cerkelladies Brugge – KDC Ruddervoorde (14u30);
KSKV Zwevezele – KSV Sottegem;
USGTH B – Dames VK Egem;
SV Zulte Waregem B – Maria-Ter-Heide (17u);
KAA Gent Ladies C bye

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Voor meer over Dames VK Egem – KSKV Zwevezele:

Vrouwenteam.be

Voor meer over Club Brugge – USGTH B:

Vrouwenteam.be

Lees meer over KSK Beveren – SV Zulte Waregem B via:
Website SV Zulte Waregem

Share