Share

De Belgische Beroepsbond voor Sportjournalisten heeft op dinsdag 21 november 2017 alle sporters en teams bekendgemaakt die in aanmerking komen voor de trofeeën van het Sportgala 2017. Net als vorig jaar zijn wat het vrouwenvoetbal betreft opnieuw Tessa Wullaert, bondscoach Ives Serneels en de Belgian Red Flames genomineerd!

Sportspress.be gaat op zoek naar de opvolgers van o.a. Nafi Thiam (sportvrouw van 2016) en Greg Van Avermaet (sportman van 2016). Zij zijn ook dit jaar opnieuw genomineerd net als vele anderen! De lijsten zijn echter niet limitatief. Stemgerechtigden – beroepsjournalisten van Sportspress.be en ex-sportmannen en -sportvrouwen die niet langer actief zijn – kunnen ook nog een wildcard gebruiken om een naam toe te voegen. Best mogelijk dat U in de finale stemming ook nog andere Belgian Red Flames of Belgian Cats in de einduitslag ziet. Stemmen kan tot dinsdag 28 november 2017. Op woensdag 29 november 2017 wordt de top 3 per categorie publiek gemaakt. Op zaterdag 16 december kennen we dan tijdens het Sportgala in Brussel uiteindelijk alle winnaars per categorie en dat zijn dus de Sportman, Sportvrouw, Belofte, Ploeg, Trainer en Paralympiër van het Jaar!

Dit is de volledige lijst met kandidaat-winnaars per categorie!

De 32 genomineerden voor “Sportman van het jaar” (winnaar 2016 – Greg Van Avermaet):
Bart Aernouts (triatlon), Toby Alderweireld (voetbal), Luca Brecel (snooker), Victor Campenaerts (wielrennen), Frédéric Caudron (biljarten), Steve Darcis (tennis), Kevin De Bruyne (voetbal), Thomas De Gendt (wielrennen), Sam Deroo (volleybal), Philippe Gilbert (wielrennen), David Goffin (tennis), Eden Hazard (voetbal), Jorik Hendrickx (kunstschaatsen), Romelu Lukaku (voetbal), Dries Mertens (voetbal), Philip Milanov (atletiek), Koen Naert (atletiek), Thierry Neuville (autosport), Toma Nikiforov (judo), Francesco Patera (boksen), Thomas Pieters (golf), Seppe Smits (snowboarden), Bart Swings (skeeleren, snelschaatsen), Dylan Teuns (wielrennen), Wout van Aert (veldrijden, wielrennen), Greg Van Avermaet (wielrennen), Arthur Van Doren (hockey), Sam Van Rossom (basketbal), Stoffel Vandoorne (autosport), Jan Vertonghen (voetbal), Grégory Wathelet (paardensport), Tim Wellens (wielrennen).

De 20 genomineerden voor “Sportvrouw van het jaar” (winnares 2016 – Nafi Thiam):
Kimberly Buys (zwemmen), Sanne Cant (veldrijden), Tine Deckers (triatlon), Nina Derwael (gymnastiek), Jolien D’hoore (wielrennen), Laura Gonzalez-Escallon (golf), Laura Heyrman (volleybal), Wendy Jans (snooker), Emma Meesseman (basketbal), Elise Mertens (tennis), Delfine Persoon (boksen), Emma Plasschaert (zeilen), Sandrine Tas (skeeleren), Nafissatou Thiam (atletiek), Evi Van Acker (zeilen), Elke Van Hoof (BMX), Charline Van Snick (judo), Anak Verhoeven (muurklimmen), Ann Wauters (basketbal), Tessa Wullaert (voetbal).

De 21 genomineerden “Belofte van het jaar” (winnares 2016 – Louise Carton – atletiek):
Amal Amjahid (jiu-jitsu), Ben Broeders (atletiek), Matthias Casse (judo), Arthur De Sloover (hockey), Thomas Detry (golf), Renée Eykens (atletiek), Pieter Gerkens (voetbal), Loena Hendrickx (kunstschaatsen), Rune Hermans (gymnastiek), Eli Iserbyt (veldrijden), Isaac Kimeli (atletiek), Lotte Kopecky (wielrennen), Bjorg Lambrecht (wielrennen), Lisa Lung (tafeltennis), Billie Massey (basketbal), Hermien Peters (kajak), Loïs Petit (judo), Gerben Thijssen (wielrennen), Anna Van Bellinghen (gewichtheffen), Niels Van Zandweghe (roeien), Dries Vanthoor (autosport).

De Belgian Red Flames komen opnieuw in aanmerking voor de categorie ‘ploeg van het jaar’! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De 12 genomineerden “Ploeg van het jaar” (Winnaar 2016 – The Red Lions – hockey mannen):
The Belgian Cats (basketbal vrouwen); The Belgian Tornados (atletiek 4x400m mannen); The Red Dragons (hockey), D’hoore-Kopecky (baanwielrennen), Lung-Loyen (tafeltennis), The Red Cougars (hockey U21 mannen), The Belgian Red Flames (voetbal vrouwen); The Red Lions (hockey mannen), The Red Panthers (hockey vrouwen), Rode Duivels (voetbal mannen), Team Daviscup (tennis), The U18 Cats (basketbal U18 vrouwen);

De 11 genomineerden “Trainer van het jaar” (Winnaar 2016 – Roger Lespagnard – atletiek):
Jacques Borlée (atletiek), Hugo Broos (voetbal), Jan De Brandt (volleybal), Kevin De Weert (wielrennen), Vital Heynen (volleybal), Roger Lespagnard (atletiek), Philip Mestdagh (basketbal), Dominique Monami (tennis), Ives Serneels (voetbal), Johan Van Herck (tennis), Hein Vanhaezebrouck (voetbal);

De 11 genomineerden “Paralympiër van het jaar” (Winnaar 2016 – Laurens Devos – tafeltennis):
Manon Claeys (para-dressuur), Laurens Devos (tafeltennis), Team Laurens Devos – Ben Despineux (tafeltennis), Peter Genyn (atletiek), Joachim Gérard (rolstoeltennis), Team goalbal (mannen), Griet Hoet (gids: Anneleen Monsieur) (para-cycling), Eléonor Sana (gids: Chloé Sana) (skiën), Diederick Schelfhout (para-cycling), Nationaal mannenteam rolstoeltennis, Florian Van Acker (tafeltennis).

Lees over de editie 2016:

Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share