Share

U las het al het trainingsduel tussen de Belgian Red Flames en Rusland was er een van experimenten langs beide kanten. Ook fotograaf Dirk Vuylsteke vond het een dag om eens iets anders te proberen met enkele originele foto’s tot gevolg!

De Belgian Red Flames die begonnen aan het eerste trainingsduel tegen Rusland in Tubeke! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

België speelde onder leiding van bondscoach Ives Serneels met Nicky Evrard (FC Twente) in doel en dan van rechts naar links in de verdediging Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (Ajax), Laura De Neve (RSC Anderlecht) en Maud Coutereels (Lille OSC); op het middenveld vonden we Laura Deloose (RSC Anderlecht) terug met centraal captain Julie Biesmans (Bristol City Women), Lenie Onzia (RSC Anderlecht) en Davina Philtjens (Ajax). Vooraan stonden Yana Daniëls (Bristol City Women) en Jana Coryn (Lille OSC).

De Russische doelvrouw Alena Belyaeva met een redding op een Belgische poging! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De eerste Belgische wissel kwam er bij de rust toen Tine Schryvers (Kristianstads DFF) Laura De Neve verving. Na 64 minuten volgden er nog 4 vervangingen met Tine De Caigny (RSC Anderlecht) voor Maud Coutereels, Sarah Wijnants (RSC Anderlecht) voor Lenie Onzia, Lola Wajnblum (Standard) voor Jana Coryn en Charlotte Tison (RSC Anderlecht) voor Laura Deloose. Na 71 minuten volgde er een verplichte wissel van Nicky Van Den Abbeele moest met een verreking naar de kant waarna Jassina Blom (FC Twente) het veld opkwam. De laatste speelster die in dit trainingsduel langs Belgische kant mocht opdraven was Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht). Zij viel pas in de 88ste minuut (!) in voor Yana Daniëls.

Jana Coryn, hier in duel met de Russische captain Anna Belomyttseva, stond dit keer in de spits bij de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Voor Rusland speelden onder leiding van Elena Fomina: Belyaeva, Akimova, Bespalikova (Manuylova, 84), Podshibyakina, Galay (Kiskonen, 38), Smirnova (Chernomyrdina, 46), Belomyttseva (captain), Konyukhova, Komissarova (Lazareva, 46), Korovkina (Cholovyaga, 69), Abdullina (Ziyastinova, 46).

Tine Schryvers is goed gevolg om aan de tweede paal de voorzet van Jana Coryn in een leeg doel te tikken! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Nadat Yekaterina Lazareva Gokhman van RSC Anderlecht de bezoekers meteen na de rust op een voorsprong plaatste (0-1, 47ste minuut) kon Jana Coryn vanop rechts in het strafschopgebied aan de tweede paal Tine Schryvers bedienen voor de gelijkmaker (1-1, 56ste minuut).

De Belgian Red Flames juichen na hun mooi uitgespeelde gelijkmaker! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

U kan hier ook nog luisteren naar beide doelpuntenmakers uit deze trainingswedstrijd:

Yekaterina Lazareva Gokhman (Rusland & RSC Anderlecht):


Tine Schryvers (België & Kristianstads DFF):

Voor nog meer interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Voor meer foto’s rond het Belgische en internationale vrouwenvoetbal kan U altijd terecht op:
Sportpix.be

Voor nog meer over de trainingswedstrijd België – Rusland van donderdag 23 november 2017:
Vrouwenteam.be

Share