Share

Het was een drukke dag in het Zwitserse Nyon met heel wat lotingen in het Europese vrouwenjeugdvoetbal maar ook en dat als top of the bill in de vroege namiddag de loting voor de kwart- en halve finales van de UEFA Women’s Champions League op weg naar de finale 2018 in Kiev met in de trommel VfL Wolfsburg, de club van Gouden Schoen Tessa Wullaert, en Montpellier waar Belgian Red Flame Janice Cayman speelt.

De vraag was uiteraard of beiden het straks tegen mekaar zouden moeten opnemen in de kwartfinales want met een vrije loting was dat altijd mogelijk. Het antwoord is neen in eerste instantie want VfL Wolfsburg speelt in de kwartfinale eind maart 2018 eerst thuis tegen Slavia Praag terwijl Montpellier het dan opneemt tegen Chelsea met de heenwedstrijd in Frankrijk. Indien beide teams de halve finale bereiken dan komt het wel tot een duel tussen de Belgian Red Flames in de UEFA Women’s Champions League 2017-18 met dan het eerste duel in april 2018 in Montpellier.

De andere kwartfinales zijn
Manchester City tegen het Zweedse Linköping en de titelverdediger Olympique Lyonnais tegen FC Barcelona waar Wereldvoetbalster van het jaar Lieke Martens speelt. De winnaars van deze duels spelen in de halve finales tegen mekaar met het eerste duel in Engeland of in Zweden.

Op papier is in Kiev een finale tussen de favorieten VfL Wolfsburg en Olympique Lyonnais, die mekaar al in de eindstrijd troffen in 2013 op Stamford Bridge en in 2016 in Reggio Emilia, opnieuw mogelijk. In 2013 won VfL Wolfsburg dankzij een strafschopgoal van Martina Müller terwijl in 2016 Olympique Lyonnais won na … strafschoppen!

Dit is de weg naar de finale van de UWCL 2017-18:

Kwartfinales – Heen op woensdag 21/donderdag 22 maart 2018 – Terug op woensdag 28/donderdag 29 maart 2018:
Montpellier – Chelsea;
VfL Wolfsburg – Slavia Praag;
Manchester City – Linköping;
Olympique Lyonnais – FC Barcelona;

Halve finales – Heen op zaterdag 21/zondag 22 april 2018 – Terug op zaterdag 28/zondag 29 april 2018:

Montpellier of Chelsea – VfL Wolfsburg of Slavia Praag;
Manchester City of Linköping – Olympique Lyonnais of FC Barcelona;

Finale op donderdag 24 mei 2018 in het Valeriy Lobanovskiy Dynamo Stadium in Kiev!

Voor nog meer over deze loting ga naar:
UEFA.com

PS: Ook nog melden dat de Belgian Red Flames U19 op weg naar het EK 2018 in Zwitserland in de Eliteronde in groep 3 gaan uitkomen tegen Frankrijk, Finland en Azerbeidzjan. Die Eliteronde zal tussen 4 en 10 april 2018 in Finland plaatsvinden. De Belgian Red Flames U17 zullen dichter bij huis hun Eliteronde op weg naar het EK 2018 in Litouwen afwerken. Ze kwamen terecht in groep 1 met als tegenstanders Nederland, Portugal en Roemenië en die Eliteronde gaat door in Nederland van 23 tot en met 29 maart 2018!

Share