Share

In het Kremlin van Moskou werd op vrijdag 1 december 2017 geloot voor het wedstrijdschema van de 21ste editie van het WK voetbal bij de mannen. De Rode Duivels kwamen in groep H terecht en werden uitgeloot tegen Engeland, voor het laatst wereldkampioen in 1966, Tunesië, eerder al tegenstander van de Rode Duivels op het WK 2002, en WK-debutant Panama.

Dit is het wedstrijdschema van de Rode Duivels in de groepsfase op het WK 2018:
Maandag 18/06/2018: België – Panama (Olympisch Stadion van Sotsji, 18u lokale tijd);
Zaterdag 23/06/2018: België – Tunesië (Otkrytieje Arena, Moskou, 15u lokale tijd);
Donderdag 28/06/2018: Engeland – België (Arena Baltika, Kaliningrad, 20u lokale tijd).

De openingswedstrijd is op donderdag 14 juni 2018 in het Luzhniki Stadion van Moskou tussen Rusland en Saoedi-Arabië, 2 dagen nadat de Belgian Red Flames hun 6de WK-kwalificatiewedstrijd richting Frankrijk 2019 spelen uit tegen Moldavië.

Regerend wereldkampioen Duitsland kwam in groep F terecht met als tegenstanders Mexico, Zweden en Zuid-Korea. Europees kampioen Portugal neemt het in groep B op tegen Spanje, de wereldkampioen van 2010, Marokko en Iran. Ijsland debuteert op het WK met een wedstrijd tegen tweevoudig wereldkampioen Argentinië in groep D met verder ook nog Kroatië en Nigeria. Vijfvoudig wereldkampioen en recordhouder Brazilië speelt dan weer in groep E tegen Zwitserland, Costa Rica en Servië!

Dit zijn alle groepen op het WK 2018 in Rusland:
Groep A: Rusland, Saoedi-Arabië, Egypte, Uruguay;
Groep B: Portugal, Spanje, Marokko, Iran;
Groep C: Frankrijk, Australië, Peru en Denemarken;
Groep D: Argentinië, Ijsland, Kroatië, Nigeria;
Groep E: Brazilië, Zwitserland, Costa Rica, Servië;
Groep F: Duitsland, Mexico, Zweden, Zuid-Korea;
Groep G: België, Panama, Tunesië, Engeland;
Groep H: Polen, Senegal, Colombia, Japan.

Grote afwezigen zijn viervoudig wereldkampioen Italië, drievoudig WK-finalist Nederland, tweevoudig winnaar van de Copa America Chili, de regerende kampioen van Afrika Kameroen en de Verenigde Staten!

Voor meer over de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2019:

Vrouwenteam.be

Voor nog meer over het WK 2018:
FIFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share