In de eerste provinciale West-Vlaanderen was KFC Heist Ladies, vorig seizoen winnaar van de Beker van West-Vlaanderen, na 13 speeldagen nog altijd de ongeslagen leider met 37 punten. Op zondag 3 december 2017 ontving het voor eigen publiek het beloftenteam van Club Brugge, dat vorige week nog thuis won tegen SV Zulte Waregem C. De vraag was of het beloftenteam van vrouwelijk blauw-zwart ook tegen de ongeslagen leider iets kon rapen?

U kan de hoogtepunten van dit duel bekijken met dank aan Siebe Cambier, de man die blauw-zwart op de voet volgt:

Het was een hoogstaande en faire topper die uiteindelijk op een 2-2-gelijkspel eindigde. Het beloftenteam van Club Brugge liep nog voor het halfuur tot 0-2 uit dankzij doelpunten van Marie Debruyne (0-1, 26ste minuut) en Amy Roman (0-2, 28ste minuut) uit een vrije trap. Annelies Vanwelden, de alltime topschutter van KFC Heist Ladies met meer dan 300 doelpunten, zorgde vijf minuten later op aangeven van Ruth Wille met een kopbal voor de aansluitingstreffer (1-2, 33ste minuut). Het was Hannah Wille die in het laatste kwartier van de wedstrijd na een assist van Oona Mus voor de gelijkmaker en het uiteindelijke gelijkspel zorgde (2-2, 76ste minuut).

KFC Heist Ladies blijft ongeslagen leider in de stand met nu 38 punten uit 14 duels. SV Zulte Waregem C, dat met 3-9 won op DV Kortrijk, wordt opnieuw alleen tweede op 2 punten van de leider. Het beloftenteam van Club Brugge is 3de met 34 punten uit 14 wedstrijden. Voor de herfsttitel in 1ste provinciale gaat het nog tussen SV Zulte Waregem C en KFC Heist Ladies en zij staan op zondag 10 december 2017 tegenover mekaar aan de Kastanjelaan in Zulte!

Dit waren alle uitslagen op de 14de speeldag in de 1ste provinciale West-Vlaanderen:
KWS Desselgem – Cerkelladies Brugge B 0-13;
KFC Heist – Club Brugge B 2-2;
KFC Meulebeke – KFC Moerkerke 0-2;
DVK Egem B – Union Zandvoorde 3-1;
KSKV Zwevezele B – SK Staden 5-9;
Ladies Oudenburg – SC Zonnebeke 3-5;
FW Diksmuide-Merkem – SK Reningelst 6-0;
DV Kortrijk – SV Zulte Waregem C 3-9.