Share

Een voetbalcompetitie kan bijzonder spannend zijn en dat is zo in alle reeksen vanaf het ogenblik dat er meer dan één club in aanmerking komt voor de titel. Op zondag 3 december 2017, een week nadat ze hun sensationale heenwedstrijd die in Avelgem op 5-6 eindigde hadden afgewerkt, stonden leider FC Houthem en eerste achtervolger KVK Avelgem in de 3de provinciale B West-Vlaanderen door een vreemde kronkel van de kalendermaker al opnieuw tegenover mekaar.

KVK Avelgem voor de aftrap van hun topaffiche op bezoek bij FC Houthem! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

FC Houthem kon mits winst in de stand eventueel een belangrijke kloof slaan. Anderzijds bood dit duel KVK Avelgem na hun 1ste nederlaag van het seizoen de mogelijkheid om indien het won onmiddellijk weer orde op zaken te stellen. Het was dus uitkijken wat het zou worden aan de Rue Cornet d’en Haut 17 op een drietal kilometer ten noorden van de Henegouwse gemeente Komen.

U kan de hoogtepunten van FC Houthem – KVK Avelgem bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Het werd dus een spannende wedstrijd tussen FC Houthem en KVK Avelgem waarbij de bezoekers na 22 minuten op voorsprong kwamen via Lutziana Maebe (0-1) maar de thuisploeg eerst langszij kwam na een knappe vrije trap van Typhaine Dehorter (1-1, 22ste minuut) en nog voor de rust op voorsprong kwamen via een in twee tijden omgezette strafschop van Elodie Cnockaert (2-1, 41ste minuut). Iets over halfweg de tweede helft maakte Lutziana Maebe dan weer gelijk voor de bezoekers (2-2, 69ste minuut) waarna Hannelore Verriest op aangeven van Lutziana Maebe uiteindelijk het winnende doelpunt lukte (2-3, 81ste minuut). Melden we voor de volledigheid ook nog dat er in dit duel 4 gele kaarten vielen (2 voor elk team) in een nochtans fair duel waarin beide teams voluit voor de 3 punten gingen.

FC Houthem mochten nieuwe polo’s in ontvangst nemen voor de wedstrijd! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Door de winst van KVK Avelgem hebben beide teams nu na 13 speeldagen 36 punten na 12 overwinningen en 1 nederlaag. KVK Avelgem heeft op dit ogenblik wel het betere doelsaldo want het scoorde inmiddels 135 keer waarbij het ook 16 doelpunten moest toestaan. FC Houthem lukte voorlopig 93 goals en het kreeg er 16 tegen. Er resten nog 7 speeldagen tot de kampioen in de 3de provinciale B West-Vlaanderen uiteindelijk bekend zal zijn.

Luister naar Lutziana Maebe (KVK Avelgem):

Luister naar Virginie Plamont (FC Houthem):

Luister naar Hannelore Verriest (KVK Avelgem):

Lees nog meer over de heenwedstrijd via:
Vrouwenteam.be

Share